La spital, a primit nota „4″ pe GCS (Glasgow Coma Scale), unde „3″ echivalează cu coma profundă, informează iospress.metapress.com. Examenele au scos la iveală leziuni hemoragice la nivelul creierului. Chiar dacă bărbatul a devenit dependent de ceilalți, a fost trimis acasă de doctori, care au continuat însă să îi monitorizeze starea de sănătate.
În timpul unei examinări de rutină, doctorii i-au prescris sedativul Midazolam, în loc de propofol. Totul s-a schimbat în acel moment. „În mod surprinzător, S.V. a început să discute cu anestezistul său și la scurt timp și cu părinții. El a putut oferi răspunsuri scurte la întrebări specifice. De asemenea, și-a pronunțat numele și a recunoscut obiectele aduse de ceilalți”, precizează autorii studiului.
Din nefericire, starea bună a durat doar două ore, după care S.V. a revenit la condiția inițială de comă. Medicii au concluzionat că ar putea suferi de altă boală, care generează crize minore. Experimentul demonstrează că pacienții în comă ar putea fi tratați cu ajutorul sedativului Midazolam sau al altor medicamente.