Nu a fost găsit niciun cadavru, „dar suntem încă într-o fază pregătitoare”, unele locuri fiind încă inaccesibile, a declarat pentru presă adjunctul procurorului de Bari, Ettore Cardinali.
Procurorul de Bari (sud-est), Giuseppe Volpe, însărcinat cu ancheta, a ordonat întoarcerea feribotului în Italia pentru a putea căuta eventuale cadavre ale pasagerilor clandestini sau ale pasagerilor care ar fi rămas blocați în cabinele lor în momentul izbucnirii incendiului duminică.
Potrivit autoritățile italiene, există în total 477 de supraviețuitori, iar lista cu numele lor a fost transmisă autorităților grecești, care anchetează de asemenea circumstanțele în care a avut loc tragedia, cu scopul de a verifica bilanțul victimelor.
O primă inspecție rapidă a navei a fost făcută vineri, în cursul căreia a fost recuperată cutia neagră.
În așteptarea unei investigații mai detaliate a epavei în portul Brindisi de către autoritățile judiciare, numărul exact al victimelor incendiului este învăluit în mister.
Procurorul Giuseppe Volpe a declarat marți că s-a „stabilit” că la bord erau prezenți și imigranți clandestini. Trei dintre ei au fost identificați – doi afgani și un sirian care au cerut azil politic.
Însă în mod sigur au existat și alți imigranți clandestini ascunși în numeroasele camioane transportate de Norman Atlantic. Ori incendiul s-a declanșat la nivelul punților inferioare, acolo unde se aflau camioanele.
Mai multe persoane salvate au vorbit despre prezența imigranților clandestini la bord, la sosirea lor marți la Brindisi sau luni la Bari, puțin mai la nord.
Aproape 500 de persoane s-ar fi putut afla la bordul feribotului Norman Atlantic, potrivit estimărilor neconfirmate ale procurorului Volpe. Lista persoanelor îmbarcate nu conține, în schimb, decât 474 de nume, potrivit companiei grecești Anek, care a închiriat feribotul.