Prima pagină » Economic » De ce se tem proprietarii de restaurante că dau faliment deși stațiunile sunt pline de turiști

De ce se tem proprietarii de restaurante că dau faliment deși stațiunile sunt pline de turiști

De ce se tem proprietarii de restaurante că dau faliment deși stațiunile sunt pline de turiști
Stațiunile montane sunt pline de turiști, dar proprietarii restaurantelor se plâng că vor da faliment. Motivul - românii își pregătesc singuri mâncarea pentru a economisi bani.

Chiar dacă stațiunile montane nu duc lipsă de turiști în această perioadă, proprietarii restaurantelor se plâng că vor da faliment. Reprezentanții patronatelor din domeniu susțin, la rândul lor, că 70% dintre restaurantele din stațiunile de la munte vor intra în faliment și că circa 15.000 de angajați vor ajunge șomeri, totul pentru că românii încep să își pregătească singuri din ce în ce mai des mâncarea atunci când sunt în concediu, potrivit Știrile ProTV.

Turiștii se aprovizionează la magazine, vin chiar cu mâncarea de acasă, pregătesc mesele în bucătăriile complet utiliate ale pensiunilor sau pe grătarele din curțile unităților de cazare, totul pentru a scăpa de cheltuiala de la restaurant. Astfel, reușesc să plătească și de trei ori mai puțini bani pe mâncare.

Cei care merg în continuare la restaurante, nu își mai comandă la fel de multă mâncare ca altă dată. „La masa de prânz servesc o ciorbă sau un felul doi și celălalt fel îl mănâncă în cameră. Toți turiștii care vin la munte cumpără de la supermarket și vin încărcați de bagaje și mai mult servesc în camere decât în restaurant”, explică proprietarul unui hotel.

 

Citește și