„Lucrăm cu cei mai buni și mai inteligenți oameni din domeniul lor”, spune Brocklebank (foto în text), citată de publicația Business Insider.
Prima condiție pentru ca cineva să se califice pentru a fi angajat Facebook este deținerea unor cunoștințe tehnice foarte puternice. Contează foarte mult, potrivit lui Brocklebank, și dorința unei persoane de a avea un impact asupra celor peste un miliard de utilizatori ai rețelei sociale prin ceea ce face.
Deși sunt deseori preferați candidații cu studii solide, sunt acceptate și persoane care au dezvoltat pe cont propriu proiecte interesante sau au contribuit la proiecte open-source. De asemenea, candidații trebuie să facă o impresie excelentă la interviuri, care sunt mai multe. „Pentru un post de inginer, de exemplu, vei fi rugat să rezolvi probleme de programare, vei primi întrebări legate de comportament, precum și întrebări legate de design și arhitectură software, pentru a vedea cât de mult cunoști fiecare zonă”, spune Brocklebank.
Înainte de a merge la interviu, Ciara le recomandă inginerilor să meargă la una din sesiunile Crush Your Coding Interview organizate de companie, care îi pregătesc pentru întrebările și sarciniule pe care le vor primi. Tot în aceste sesiuni se fac interviuri de pregătire pe modelul celor reale.
Nicolas Spiegelberg, absolvent de facultate în 2009, a fost chemat la interviu după ce a rezolvat unul din puzzle-urile de programare online oferite de Facebook. Au urmat o discuție de 45 minute la telefon cu reprezentanții Facebook, patru interviuri față în față și alte două discuții telefonice după aceea. A fost angajat la cartierul general al companiei din California, iar peste trei ani a fost promovat în poziția de manager la biroul din New York.