Prima pagină » Magazin » Ce s-a întâmplat cu Saroo Brierley, indianul care și-a regăsit mama după 25 de ani cu ajutorul Google Earth

Ce s-a întâmplat cu Saroo Brierley, indianul care și-a regăsit mama după 25 de ani cu ajutorul Google Earth

Ce s-a întâmplat cu Saroo Brierley, indianul care și-a regăsit mama după 25 de ani cu ajutorul Google Earth
Povestea lui Saroo Brierley, indianul care și-a regăsit mama după 25 de ani cu ajutorul Google Earth, va fi transformată într-un film.

Povestea lui Saroo Brierley, indianul care și-a regăsit mama după 25 de ani cu ajutorul Google Earth, va fi transformată într-un film. Drepturile de realizare ale peliculei ce se va numi „Lion”/„Leul” au fost deja achiziționate de Winston Company, care a plătit 12 milioane de dolari, scrie NY Daily News.

Printre actorii ce vor face parte din distribuție se vor afla și Dev Patel, protagonistul celebrului „Slumdog Millionaire”, producție recompensată cu opt Premii Oscar, și Nicole Kidman, laureată, de asemenea, a Premiilor Oscar pentru rolul din filmul „The Hours”.

Scenariul filmului „Lion” va fi construit pe baza cărții autobiografice „A Long Way Home”, scrisă de Saroo Brierley.

Povestea incredibilă a indianului a făcut înconjurul lumii în 2012: pe când avea cinci ani, Saroo s-a rătăcit de fratele lui. Cei doi se aflau în gară, unde așteptau trenul care trebuia să-i ducă acasă. Obosit, băiețelul a adormit în stație, iar atunci când s-a trezit și-a dat seama că rămăsese singur.

„Când am deschis ochii, nu l-am mai văzut pe fratele meu, dar am văzut un tren în fața mea, ale cărui uși erau încă deschise și, nu știu de ce, am crezut că el se află într-unul dintre vagoane”, și-a amintit Saroo. „Am alergat și am sărit în vagon chiar când ușile se închideau, iar trenul pleca din gară. Abia atunci am realizat că fratele meu nu era înăutru. Putem spune că acea decizie de moment mi-a schimbat viața pentru totdeauna”, a mai spus el.

Așadar, copilul a călătorit singur de-a lungul țării, pe o distanță de peste 1.600 de kilometri. A coborât abia în Calcutta, unde, necunoscând pe nimeni, a început să cerșească. După o perioadă însă, Saroo a fost dus într-un adăpost pentru minori, apoi într-un orfelinat, iar mai departe a fost adoptat de un cuplu de australieni. Împreună cu noii „părinți”, băiețelul s-a mutat în Tasmania, unde a început o nouă viață.

Niciodată însă nu a renunțat la speranța că într-o bună zi își va regăsi adevărata familie. Iar visul i s-a îndeplinit într-o zi. Deși mai știa numele orașului natal, Saroo a analizat cu atenție informațiile disponibile pe harta Google Earth și, treptat, imaginile descoperite au început să-i trezească amintiri din copilărie.

„Mi-am spus Ei bine, primul lucru pe care îl vei vedea înainte de a intra în orașul natal este râul unde obișnuiai să te joci cu frații tăi, precum și cascada, dar și arhitectura specială a locului acela pe care obișnuiai să-l vizitezi deseori„, a povestit el. „M-am gândit pe partea dreaptă trebuie să fie gara cu cele trei peroane – și acolo era! Pe partea stângă trebuie să fie o fântână mare – și acolo era și ea. Totul a început să se lege! Așa că am urmat pe hartă drumul pe care mergeam când eram mic și, înainte să-mi dau seama ce se întâmplă, am văzut cartierul în care am crescut, iar într-o parte, casa în care am copilărit. Nu am putut să mai dorm deloc în noaptea aceea”, a mai mărturisit Saroo.

După câteva luni, indianul a mers în orașul natal pentru a-și reîntâlni familia, însă când a ajuns acolo, a constat că nimeni nu mai locuia în casa lui.

„M-am gândit la ce-i mai rău, am crezut că poate toată lumea a plecat sau că familia mea a murit, că părinții mei nu mai trăiesc. Dar, din fericire, a venit la mine o femeie, cu copilul în brațe, care m-a întrebat te pot ajuta cu ceva?. I-am spus că eu sunt Saroo și i-am înșirat numele celor din familia mea”, și-a amintit tânărul.

„(…) Apoi a mai venit cineva și mi-a zis așteaptă aici o clipă, iar peste 10 minute au venit și mi-au zis acum te vom duce la mama ta. Nu îmi venea să cred; după ce am mers la colțul străzii, la 10-15 metri distanță, trei femei stăteau în fața ușii unei case. M-am uitat la cea de-a doua și mi-am spus E ceva special la ea. (…) A făcut un pas în față, la fel și eu, iar emoțiile și lacrimile au năvălit ca o explozie nucleară în creierul meu. Nu știam ce să spun, pentru că niciodată nu crezusem că momentul în care o voi vedea din nou pe mama va deveni realitate. Și, iată-mă totuși, stând acolo în fața ei”, a mai povestit Saroo Brierley.