Potrivit portalului instanțelor de judecată, primarul suspendat al orașului Nehoiu a fost condamnat de Judecătoria Pătârlagele la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru două infracțiuni de conflict de interese, pe motiv că, în timp ce se afla în funcție, a avizat la plată o factură restantă către firma sa pentru o serie de lucrări realizate la școala din Nehoiu, dar și pentru atribuirea preferențială a unui contract de lucrări, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Sentința Judecătoriei Pătârlagele nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare.
Florentin Lungu a ieșit din arest preventiv în urmă cu două săptămâni, în prezent fiind în arest la domiciliu.
Lungu este cercetat într-un dosar în care este acuzat de nouă infracțiuni, el fiind, în prezent, suspendat din funcția de primar.
Primarul suspendat al orașului Nehoiu este acuzat de conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual, reducerea suprafeței fondului forestier fără drept, instigare la infracțiunile de fals intelectual, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, tăiere și sustragere ilegală de arbori.
Florentin Lungu a fost arestat preventiv în 10 decembrie 2014, fiind acuzat că i-a instigat pe unii angajați ai Primăriei și ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă și ulterior să rescrie registre de evidență a proceselor-verbale de punere în posesie.
Procurorii Parchetului Curții de Apel Ploiești, care instrumentează dosarul primarului din Nehoiu, spuneau că acesta a făcut demersuri pentru a obține un teren cu o suprafață de trei hectare și a întocmit „în mod defectuos” documente în acest sens. Astfel, în calitate de președinte al Comisiei de fond funciar, primarul a semnat două procese-verbale de punere în posesie a unei persoane cu o suprafață de teren, deși știa că acestea conțineau date nereale.
Anchetatorii susțineau, totodată, că primarul Florentin Lungu i-a instigat pe unii angajați ai Primăriei Nehoiu și ai Ocolului Silvic Gura Teghii să semneze în fals mai multe acte, să distrugă și ulterior să rescrie registre de evidență a proceselor-verbale de punere în posesie, să întocmească în mod defectuos un plan parcelar, să taie fără drept și să sustragă material lemnos aflat pe terenul de trei hectare, tăiere care a fost fectuată pentru crearea unui drum de acces către mai multe construcții care îi aparțineau edilului.