Prima pagină » Magazin » Favoritul americanilor pentru a câștiga Oscarul la categoria cel mai bun film – TRAILER

Favoritul americanilor pentru a câștiga Oscarul la categoria cel mai bun film – TRAILER

Favoritul americanilor pentru a câștiga Oscarul la categoria cel mai bun film - TRAILER
"Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood, cu Bradley Cooper în rolul principal, este lungmetrajul preferat de cei mai mulți americani pentru câștigarea premiului Oscar pentru cel mai bun film, potrivit unui sondaj realizat de Reuters.

Dacă americanii de rând ar vota peliculele care să câștige premiile Academiei, „Lunetistul american/ American Sniper”, regizat de Clint Eastwood, cu Bradley Cooper în rolul principal, ar fi câștigătorul categoriei „cel mai bun film”, potrivit studiului anual despre premiile Oscar realizat de Reuters și Ipsos.

Lungmetrajul „Lunetistul american/ American Sniper”, inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle, devenit o adevărată legendă a armatei americane pentru modul în care a luptat în Irak, protejându-și colegii de arme, a fost votat de 22% dintre respondenți drept câștigător al Oscarului pentru cel mai bun film, dintre cele opt nominalizate anul acesta, potrivit unui sondaj realizat în SUA, în perioada 16 – 23 ianuarie.

Academia de film americană a decis ca în acest an să nominalizeze doar opt lungmetraje, nu zece, la categoria „cel mai bun film”: „American Sniper”, de Clint Eastwood, „Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, „Boyhood”, de Richard Linklater, „The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, „The Imitation Game”, de Morten Tyldum, „Selma”, de Ava DuVernay, „The Theory of Everything”, de James Marsh, și „Whiplash”, de Damien Chazelle.

 

 

Pe locul al doilea în acest sondaj se află „Selma”, un film despre Martin Luther King, regizat de Ava DuVernay. Acesta a obținut 8 procente din partea respondenților.

Poziția a treia îi revine filmului „12 ani de copilărie/ Boyhood”, de Richard Linklater, care a obținut 4 procente.

Aproximativ jumătate dintre respondenți (48%) au spus că nu știu ce peliculă ar merita să câștige premiul Oscarul pentru cel mai bun film.

Cele două filme de pe primele poziții, „American Sniper” și „Selma”, au reprezentat subiectul unor controverse în ultimele săptămâni.

Astfel, filmul regizat de Eastwood, aflat în prezent pe primul loc în box office-ul nord-american, a devenit un punct de dezbatere între liberali și conservatori în ceea ce privește moralitatea războiului și rolul lunetiștilor.

Pe de altă parte, „Selma” a atras critici din partea unor istorici, care au spus că în film a fost prezentat greșit rolul pe care președintele Lyndon B. Johnson l-a avut în lupta pentru dreptul de vot al persoanelor de culoare.

De asemenea, acest studiu a arătat că mulți americani nu au văzut filmele nominalizate anul acesta la diverse categorii ale premiilor Oscar.

Cel mai vizionat film de către respondenți a fost „Fata dispărută/ Gone Girl”, în regia lui David Fincher. 12% dintre respondenți au văzut thrillerul american adaptat de Gillian Flynn pe baza romanului său omonim lansat în 2012.

„American Sniper” și musicalul „În inima pădurii/ Into the Woods”, regizat de Rob Marshall, s-au clasat pe locul al doilea în topul celor mai vizionate filme, însumând 9 procente fiecare.

Cele două filme cu cele mai multe nominalizări la Oscar – 9 -, ” Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel”, regizat de Wes Anderson, și „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței/ Birdman”, au fost văzute de 8%, respectiv 4% dintre participanții la sondaj.

De asemenea, 65% dintre respondenți au declarat că nu au văzut niciunul dintre cele 15 filme listate în acest sondaj.

Cea de-a 87-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie, la Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat în premieră de actorul Neil Patrick Harris. Câștigătorii vor fi votați de aproximativ 6.100 de membri ai Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

Studiul Reuters/ Ipsos a fost realizat online, pe un eșantion de 2.385 de americani și are o marjă de eroare de plus/ minus 2,3 procente.

Autor