Prima pagină » Știri politice » PNL finalizează fuziunea la nivel local. Peste 1.000 de delegați, așteptați la București

PNL finalizează fuziunea la nivel local. Peste 1.000 de delegați, așteptați la București

PNL finalizează fuziunea la nivel local. Peste 1.000 de delegați, așteptați la București
CN al PNL se reunește sâmbătă pentru finalizarea fuziunii locale și stabilirea liniei politice

La lucrările Consiliului Național sunt așteptați, potrivit secretarului general al PNL Gheorghe Flutur, 1.100 de delegați, alocați în mod paritar celor două foste partide. Dintre aceștia, 420 sunt membri de drept ai CN, iar 680 sunt desemnați de organizațiile județene.

În cadrul reuniunii urmează să fie validate criteriile în funcție de care se vor organiza comitetele executive județene, cu ponderi diferite ale membrilor din partea vechiului PNL și a fostului PDL.

„La nivel județean vor rămâne doi co-președinți până în 2017 de la fostul PNL și fostul PDL, vor funcționa Birourile Politice paritare județene, așa cum au funcționat și până acum, și propunerea nostră, a echipei politice, este înființarea unor comitete executive cu un număr mai mic de membri decât birourile politice, care va avea membri în funcție de mărirea județului, între 23 și 29 de membri, la care se adaugă parlamentarii”, a explicat Flutur.

Numărul de membri, ponderat, de la nivelul comitetelor executive județene va ține cont de rezultatele obținute de cele două foste partide la europarlamentare într-o proporție de 80%, dar și de numărul de primari care au rămas în partid după prezidențiale, în proporție de 20%.

De asemenea, CN va valida și criteriile în funcție de care se vor pondera actualele conduceriile ale organizațiilor locale.

Totodată, Consiliul Național va adopta două rezoluții politice, după cum a anunțat co-președintele PNL, Vasile Blaga.

Primul document privește linia politică a liberalilor la nivelul Parlamentului, acțiunile de opoziție și pregătirea strategiei pentru conturarea unei majorități guvernamentale care să ducă la demiterea Cabinetului Ponta. Această rezoluție presupune validarea poziției PNL față de principalele teme politice ale primei sesiuni parlamentare, dar și prioritățile parlamentarilor liberali.

O altă rezoluție privește situația din teritoriu, repartizarea pe criterii politice a fondurilor de către Guvern și refuzul organizării de alegeri parțiale, în condițiile în care PNL s-ar afla într-un potențial avantaj electoral.

De altfel, ședința Consiliului Național al PNL de sâmbătă este impusă de Statutul noului PNL, care menționează că „modalitatea de funcționare și modul de reprezentare la nivelul structurilor județene și locale pentru perioada 1 ianuarie 2015-1 ianuarie 2017 se va stabili prin hotărâre a CN în prima ședință de după alegerile prezidențiale din 2014, conform unor criterii care să țină cont de ponderea celor doua partide la nivel judetean și local”.

Autor

Citește și