Mândrii români ai lui Ponta au trecut la Vanghelie. „Toți au furat ce-au furat, toți au făcut ce-au făcut, dar el, din puținul lui, ne sprijină și pe noi”

Publicat: 01/02/2015, 21:07

Aproape 1.000 de persoane au participat duminică, la Romexpo, la lansarea Grupului de inițiativă pentru înființarea unui nou partid de stângă, principalul oponent al PSD. Media de vârstă, undeva la 55 de ani, iar ținuta preferată – trening, pulover, căciulă sau batic.

În lipsa tradiționalelor platouri cu aperitive și a șampaniei servite de Marian Vanghelie, cei aproape 1.000 de invitați au ascultat, „pe uscat”, discursurilor inițiatorilor.

MIHAI DASCALESCU / MEDIAFAX FOTO

După ce liderii Mircea Geoană și Marian Vanghelie au dat tonul împotriva pesediștilor, susținând că, în martie, vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului și vor scăpa România de „sultanatul politic a lui Victor Ponta”, susținătorii, aplaudând frenetic, au urmat drumul trasat de ei.

„Acum, dacă am venit aici, îl susțin pe domnul Vanghelie, ce să fac?”, a spus o doamnă, la vreo 65 de ani.

Calitățile edilului sunt nenumărate în ochii susținătorilor săi. Sinceritatea și faptul că ajută oamenii amărâți sunt principalele puncte forte ale lui Vanghelie.

„Este un om care ține cu oamenii amărâți. E un om corect și un bun lider”, a spus o altă doamnă, trecută de prima tinerețe.

Întrebată de ce îl susține pe „domnul Vanghelie”, o femeie a spus sincer: „pentru că e de-al nostru”.

„E de-al românilor, de-al nostru, ăștia amărâți. Nu ne trebuie din ăia care nu ne vede decât când au nevoie. Să ne vadă mereu. Îmi place cel mai mult la domnul Vanghelie sinceritatea și pentru că e cu noi, cu ăștia amărâți, cu probleme, chiar dacă, indiferent. Toți au furat ce-au furat, toți au făcut ce-au făcut, dar acolo, din puținul care-l are ne sprijină și pe noi. Nu ne lasă chiar să ne uităm, că peste tot au fost tot felul. Nu facem bănci, panseluțe, toate cele și noi amărâții o ducem cum o ducem. Deci sinceritatea și că e de-al nostru din popor”, a mai spus ea.

Sursă: Gândul.info

În urmă cu două luni, cei prezenți i-au dat votul lui Victor Ponta. Acum, ei se declară dezamăgiți de premier. Întrebată de ce, o femeie îl critică pe președintele PSD pentru faptul că l-a exclus din partid pe primarul sectorului 5.

„Noi, sectorul 5, am fost alături de dânsul dintotdeauna, domnul Vanghelie a fost alături de dânsul și l-a acuzat degeaba. Pentru faptul că l-a dat la o parte pe domnul Vanghelie, iar noi l-am sprijinit pentru că ne-a rugat domnul Vanghelie, m-a dezamăgit Victor Ponta”, a spus ea.

La rândul ei, o altă doamnă se declară și ea dezamăgită de premier.

„Nu e normal ca în momentul când doi oameni sunt cu tine și te sprijină, și la un moment începi să te dai așa, mai după degete? E normal. Aveam alte așteptări de la el”, a recunoscut femeia.

Deși inițial a spus că nu l-a votat pe 16 decembrie pe Victor Ponta, la scurt timp, un bărbat care lucrează în sectorul 5 a mărturisit: l-a votat, dar acum îi pare rău.

„Nu l-am, votat, nu știu de ce. Cu toate că sunt mai mult român decât neamț. Și până la urmă, să vă spun adevărul, eu l-am votat pe Ponta, că ce să votez? Nu știu dacă-mi mai place de el, dacă lui domnul Vanghelie, care ne ajută acolo cu fabrica noastră, care eu lcurez la Vulcan, de ce nu aș ține cu dânsul? Acum cu partidul care vrea să-l formeze”, a spus bărbatul.

Întrebat cu ce l-a dezamăgit premierul Victor Ponta, el a spus că „pentru că l-a dat afară pe domnul Geoană și domnul Vanghelie”.

Sursă: Gândul.info

Cum „amenință” Geoană și Vanghelie PSD-ul

Senatorul Mircea Geoană a lansat duminică, la Romexpo, un nou proiect social-democrat intitulat „România noastră”, susținând că această inițiativă va schimba majoritatea în Parlament, iar în luna martie va fi instalat un nou guvern. Fostul pesedist a spus că va contribui la proiectul de țară al președintelui Klaus Iohannis și că vor ajuta la formarea unei noi majorități, care să oprească „sultanatului politic al lui Victor Ponta”.

„O să vedeți peste câteva săptămâni cum inițiativa noastră și proiectul nostru politic pentru un nou proiect social democratic va schimba majoritatea și va asigura României, a început cu alegerea noului președinte și care cel târziu la începutul lunii martie va însemna și un nou guvern, și o nouă majoritate cu o nouă social democrație care pune o contribuție importantă la construcția unui nou proiect de țară. Vă propun proiectul nostru în locul sultanatului politic promovat de Victor Ponta și care a acaparat funcțiile din stat și din guvern. Sunt mulți parlamentari care vor mai veni. Sultanatul politic al lui Ponta se va încheia în câteva săptămâni”, a spus Geoană.

Noua formațiunea politică, anunțată ca fiind reforma stângii românești, se bazează, după cum a anunțat fostul senator PSD, pe cinci principii: participare, cinste, profesionalism, patriotism și progres.

MIHAI DASCALESCU / MEDIAFAX FOTO

Un discurs la fel de animat a avut și Marian Vanghelie. El a început, spunând „Dumnezeu să-l ierte” pe Victor Ponta, și a continuat criticând faptul că PSD a uitat de măsurile social-democrate, precum impozitul diferențiat.

În plus, Vanghelie l-a acuzat și pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, că ar fi amenințat mai mulți parlamentari. Primarul sectorului 5 a vorbit și despre stârpirea „cumetriei” din instituțiile publice.

„Hai să punem în funcții oameni normali, nici veri, nici fini. Dacă vedeți organigrama Guvernului, câte încuscreli și cumetrii, nu vă va veni să credeți”, a spus Vanghelie.

Inițiatorii noului proiect al stângii sunt Mihai Bărbuliceanu, Ana Cătăuță, Răzvan Condurățeanu, Cătălin Croitoru, Maria Dragomir, Mircea Geoană, Bogdan Georgescu, Radu Golban, Florentin Gust, Aurel Dan Ioniță, Valer Marian, Oana Mizil, Raul Pătrașcu, Petre Petrescu, Radu Popa, Răzvan Rotaru, Iriza Scarlat, Dan Tătaru, Tudor Tănăsescu, Violeta Tudosie, Marian Vanghelie.

Sursă: Gândul.info

Au contribuit:

Operator imagine: Dorel Avăcăriței

Montaj: Karin Frone, Miruna Ionescu

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
UE a dat ordin. Devine interzis inclusiv în România din ianuarie 2025. Cetățenii vor fi...
Decizie pentru toți angajații din România. Guvernul a publicat deja procedura
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar