Jesse Fox, un lector de comunicații în cadrul Universității de Stat din Ohio, consideră că monopodul pentru selfie va izola și mai mult generația actuală și pe cele care vor veni.
„Este un obiect pe care cuplurile și familiile îl folosesc pentru a încăpea toți într-o singură fotografie și fără a înmâna telefonul unui străin”, explică profesorul. „Selfie stick-ul reduce însă intensitatea interacțiunii și farmecul ei, al acelui moment în care oamenii apelează unul la altul pentru a se fotografia, chiar dacă nu se cunosc”.
Fox a analizat narcisismul selfie într-un studiu recent. Ea a descoperit că bărbații care petrec mult timp retușându-și fotografiile selfie sunt mult mai narcisiști și se gândesc la propria persoană doar din perspectiva aspectului exterior. Cei care apelează la selfie-uri pentru a se face remarcați pot deveni adevărați psihopați.
„Totul se rezumă la momentul în care oamenii vor ca alți oameni să le confirme faptul că ei sunt frumoși și deștepți, prin „like”-urile acordate fotografiilor de pe Facebook sau Instagram”, explică Fox, potrivit medicaldaily.com.
Totuși, comportamentul uman nu s-a modificat semnificativ din timpurile străvechi până astăzi. Chiar în urmă cu 50 de ani, oamenii adunau fotografii fizice în albume, pentru a rămâne cu amintiri frumoase sau pentru a se lăuda cu ele în fața celorlalți. Astăzi, internetul permite o partajare mult mai simplă, comună și un schimb infinit de idei.