Dominique Persoone, un chocolatier belgian în vârstă de 46 de ani, a avut ideea dispozitivului prin care pulberea de cacao devine „prizabilă” în timp ce pregătea o petrecere Rollling Stone în 2007. Inspirația a venit din felul în care bunicul său obișnuia să consume tutunul, relatează Daily Mail.
Cum pudra de cacao, chiar și de foarte bună calitate, era însă „prea uscată”, Persoone a început să testeze amestecuri cu ghimbir și cu mentă până când a găsit combinația devenită astăzi un sofisticat desert. Inițial, a încercat cu chili, dând însă greș.
„Menta și ghimbirul îți gâdilă nările. Apoi, pudra de cacao urcă până la creier, unde rămâne, în timp ce menta coboară”, a descris Persoone senzația dată de dispozitivul său, combătând însă criticile că ar promova consumul de droguri. Chiar și așa, cutiile vin cu o recomandare de consum moderat.
În ultimii 7 ani, Persoone a vândut 27.000 de astfel de dispozitive, prețul unuia fiind de aproximativ 45 de euro.
Intrarea în restaurantele englezești și-a făcut-o pe mâna lui Heston Blumenthal, un celebru chef londonez. Proprietar al restaurantului The Fat Duck, Blumenthal a inclus în menu combinații cu pudră de cacao importată din Republica Dominicană ori din Peru.