Adelina l-a convins pe Viorel să trăiască „o experiență de neuitat”. După o noapte petrecută într-un hotel de gheață au ajuns la o singură concluzie

Publicat: 13/02/2015, 17:57
Actualizat: 18/05/2015, 17:10

Ideea de a experimenta cum e să dormi pe un pat de gheață a fost de fapt a Adelinei, care l-a convins apoi și pe Viorel că asta poate fi o experiență de neuitat. „A fost prima și s-ar putea să fie chiar ultima noapte petrecută într-un hotel de gheață. Nu știu dacă aș putea să mai stau. E o experiență unică. E frumos într-adevăr, nu e nici frig, nici cald. E destul de umed. Dacă scoteai capul un pic din sacul de dormit simțeai la față un pic cum te strânge frigul„, a povestit Viorel experiența prin care a trecut în noaptea în hotelul de gheață.

Asta după ce atunci când au urcat la Bâlea lac cu telecabina cel care i-a îmbarcat le-a spus că vor fi încă două statui de gheață. „Abia aștept să-i spun celui de jos,de la cabană, că nu sunt statuie”, a glumit Viorel, care spune că trebuie să te pregătești într-un fel psihic și să fii bine îmbrăcat atunci când te hotărăști să dormi pe gheață.

Foto Gândul//Adelina și Viorel au dormit sâmbătă noapte în camera Capricornului din Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

„Locul ăsta e chiar unic, nu poți să te trezești oricând și să vezi că tavanul tău e făcut din zăpadă. Ce a fost foarte interesant a fost că nu e așa de frig pe cât ne-am pregătit noi. Poate lumea nu observă, dar camerele au instalație electrică. Temperatura nu se schimbă peste noapte, au fost 1-2 grade Celsius”, a spus Adelina, care mărturisește că înainte de culcare au băut niște votcă din pahare de gheață și s-au dat cu bobul. Cei doi au stat în camera zodiei Capricornului, cu toate că ambii sunt în Fecioară.

Cele 12 camere, cât are Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, au ca motiv anul acesta, când se implinesc 10 ani de la inaugurarea primului hotel de gheață, Zodiacul. Fiecare cameră cuprinde pe lângă patul de gheață și o sculptură specifică zodiei pe care o reprezintă.

Foto Gândul// Camera Capricornului din Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Inițiatorul proiectul, Arnold Klingeis, spune că pentru ediția aniversară de 10 ani a vrut să aleagă o temă prin care fiecare turist să se recunoască pe sine. „Când vine la hotelul de gheață, fiecare turist își caută în primul rând care este zodia lui. Prin această temă am creat o legătură mult mai strânsă între turist și ideea hotelului de gheață”, a spus Arnold Klingeis. Acesta arată că până acum aproximativ 2.500 de turisți au vizitat hotelul de gheață, iar în următorii 10 ani vrea să ajungă la 10.000 de turiști și să dubleze capacitatea de cazare a hotelului, deoarece gheață este din plic în Lacul Bâlea din apropiere.

Arnold Klingeis, care între timp a fost ales primarul orașului Avrig, și-a botezat cei doi copii în biserica de gheață de la Bâlea Lac, aflată în imediata apropiere a hotelului de gheață. Aici se țin și slujbe de toate confesiunile religoase. „Anul acesta nu avem deocamdată programată nicio cununie, dar în ultimii 10 ani 10 cupluri s-au cununat aici, la biserica de gheață”, a spus Arnold Klingeis.

Costul pentru o noapte petrecută pe patul de gheață este de 100 de euro sau echivalentul în lei. Mulți dintre cei care vin la Bâlea Lac vizitează hotelul de gheață, biserica aflată în apropiere și cele două igluuri din apropierea hotelului, nu și dorm în camerele de gheață.

„Anul acesta am avut o cerere în căsătorie ca la carte: băiatul a pregătit tot, fata nu a știut nimic, iar în ianuarie a avut loc cererea în căsătorie”, a spus Regine Klingeis, administratora de la Cabana Bâlea Lac.

Dacă cei care se decid să doarmă în hotelul de gheață nu rezistă până dimineața, atunci ei se pot caza la cabanele din apropiere.

„Am avut cazuri când ne-au sunat că nu mai pot sta pe gheață și le-am dat cameră la cabană. Majoritatea celor care vin dorm o singură noapte pe patul de gheață”, spune doamna Klingeis, care arată că prețul unei nopți la Cabana Bâlea Lac este 200 de lei în extrasezon pentru 2 persoane, cu micul dejun inclus.

Cei care nu vor să înnopteze la hotelul de gheață o pot face într-unul dintre cele două igluuri aflate în apropire. O noapte într-o cameră din igluu costă 660 lei, în timp ce în hotelul de gheață costă 440 lei. Copiii între 6 și 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar pentru copiii sub 6 ani este gratuit. Micul dejun nu este inclus în preț, dar se poate lua la Cabana Bâlea Lac contra a 30 lei/zi. Turiștii care se cazează la hotelul de gheață își pot lăsa bagajele la Cabana Bâlea Lac.

Foto Gândul/// În holul hotelului există un bar la care turiștii pot servi băuturi cu alcool sau fără alcool

Foto Gândul// Mediul de la barul Hotelului de Gheață

Turiștii care decid să înnopteze la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac trebuie să știe că pentru a nu îngheța pe patul de gheață există o tehnică de aranjat așternuturile. „Pe pat sunt mai multe pături pe care le oferim turiștilor. Pe salteaua care se pune deasupra patului de gheață punem o pătură care ține foarte bine căldura, iar apoi turiștii intră sacii de dormit. Peste pături avem și două perne care se pun la picioare. Temperatura este de aproximativ 0 grade în cameră, iar în sacii de dormit se menține temperatura corpului”, a spus Andreea Voloșenco, angajata care are grijă ca turiștii să aibă tot ce le trebuie în hotelul de gheață.

Ambasadorul Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac este cunoscutul artist Ovidiu Lipan Țăndărică, care vine cu plăcere să viziteze Munții Făgărașului. „România are locuri frumoase, locuri minunate, eu nu mă satur să le vizitez, de fiecare dată descopăr ceva nou. Mai ales aici, la Bâlea Lac, unde avem Hotelul de Gheață și Biserica de Gheață, unice în Europa”, a spus Ovidiu Lipan Țăndărică, care își dorește să susțină un concert la Bâlea Lac.

Foto Gândul// Oviudiu Lipan Țăndărică, în camera Vărsătorului

„Ar fi interesant să dau un concert de muzică clasică, dar și cu muzică românească. De ce nu? Sunetul e absolut diferit în gheață. În plus, la vară, eu îmi doresc să pot realiza un concert pe o platformă pusă pe lac, unde să cânte orchestra. Va fi un element unic care va completa Hotelul de Gheață și Biserica de Gheață”, a spus Ovidiu Lipan Țăndărică.

Complexul de Gheață de la Bâlea Lac a fost inaugurat oficial la sfârșitul săptămânii trecute în prezența ambasadorului Germaniei la București, domnul Werner Hans Lauk, a artistului Ovidiu Lipan Țăndărică – unul dintre ambasadorii turismului românesc, dar și a Francescei Baciu – balerina aleasă în acest an pentru a reprezenta imaginea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac.

„Sunt mândră să pot promova imaginea Hotel of Ice Bâlea Lac în acest sezon și imaginea României în lume, așa cum am promovat imaginea României până acum, prin performanțele mele. Bâlea Lac este, într-adevăr, un loc fascinant și sunt fericită să fiu aici, ca imagine a acestui brand turistic unic în Europa de Sud-Est”, a declarat Francesca Baciu, imaginea Hotelului de Gheață, la inaugurarea Complexului Turistic de Gheață de la Bâlea Lac.

Foto Gândul// Balerina Francesca Baciu, imagina Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac

La eveniment a participat și și Jakob Hausmann, renumitul maestru bucătar elevețian de la „Mica Elveție”, care va avea trei spectacole în bucătăria Restaurantului de Gheață de la Bâlea Lac, începând cu 28 februarie.

Pentru acest sezon, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost deschis publicului pe 23 decembrie. Primii turiști care s-au cazat în camerele de gheață au fost britanicii, care au ocupat toate camerele hotelului de Crăciun și de Revelion. Pentru a ajunge la Bâlea Lac, turiștii vor lua telecabina de la Bâlea Cascadă, locul situat în comuna Cârțisoara din județul Sibiu.

Foto Gândul – de la dreapta la stânga// Ovidiu Lipan Țăndărică, Werner Hans Lauk -Ambasadorul Germaniei la București, Dorin Magda-primarul din Cârțisoara, balerina Francesca Baciu, Arnold Klingeis-primarul din orașul Avrig și maestrul bucătar Jakob Hausmann

Foto Gândul//Imagine din telecabină, de la coborârea de la Bâlea Lac

Foto Gândul/// Cabana Bâlea Lac, situată la 2034 de metri altitudine

Foto Gândul// Tarifele pentru vizitarea complexului de gheață

Tags:
Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Elenei Lasconi după ce CCR a decis renumărarea voturilor de la alegerile...
BREAKING NEWS | CCR vrea renumărarea voturilor din turul 1! De ce s-a luat această...
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
Câte milioane de euro va plăti amendă TikTok pentru Călin Georgescu. Europarlamentar: „Nu există politician...
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat...
Prietenii lui Călin Georgescu. Cu cine se întâlnește candidatul care a câștigat primul tur al...
Numerologia anului de naștere al lui Călin Georgescu. Ce i-au prezis astrele
Condimentul banal care poate provoca halucinații severe. Majoritatea românilor îl au în bucătărie
Ce se întâmplă dacă nu se renumără toate voturile până vineri la ora 14.00. Augustin...
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa...
Trei persoane și-au pierdut viața într-un accident cumplit pe DN 26, în Galați! Traficul rutier...
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Poți să depășești prin dreapta un vehicul care circulă pe banda 2? Care sunt regulile...
37 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti se deschid traficului joi şi vineri
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
Călin Georgescu, ELIMINAT?! Anunț acum câteva minute: Am primit fotografiile
Cumpărăturile ce nu mai pot fi returnate. Mulți români vor fi afectați
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Elena Viscu, fosta soție a lui CRBL, a vorbit despre perioada grea în care se...
Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Un studiu major vrea să afle dacă supraviețuitorii cancerului sunt „super-oameni”