„Descriem 3 mecanisme în ceea ce privește dosarul „Gala Bute”, se precizează în postarea de pe Facebook, în care se menționează că „oameni de afaceri și funcționari din Ministerul Dezvoltării sunt prinși că au dat și au luat mită, probatoriul este format din interceptări, traseul banilor prin conturi și declarații în care își recunosc vinovăția (deși, inițial, au negat)”.
„Acești oameni fac denunțuri împotriva Elenei Udrea (nu există niciun alt fel de probă decât denunțurile). Rezultanta: ei sunt liberi, Elena Udrea este arestată. Deci, declarațiile împotriva lui Udrea garantează libertatea”, se precizează în mesaj.
Udrea mai arată că există informații și indicii foarte clare că denunțătorii împotriva Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute” s-au pus de acord asupra declarațiilor și au încercat să influențeze ancheta.
„Ștefan Lungu susține că s-a pus de acord cu Gărdean în decembrie 2014 asupra declarațiilor; Ana Maria Topoliceanu a făcut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a-i confirma denunțul; există un denunț colectiv (caz unic în practica penală) în care este amintit și numele Elenei Udrea. Mai mult, aproape toți denunțătorii și-au schimbat declarațiile inițiale. Toți acești oameni sunt liberi (chiar dacă există articol care prevede arestarea preventivă a celor care doresc și pot să influențeze desfășurarea anchetei), iar Udrea este arestată”, se arată în postare.
Udrea mai menționează că „punctul de vedere al acuzatorilor (manifestat prin referatul DNA) este omniprezent în spațiul public” și că „are loc o condamnare mediatică, în timp ce varianta apărării nu se aude și nu se vede deloc, nici măcar declarația făcută de Udrea în fața instanței”.
Mesajul se încheie cu hashtag-ul „Kafka” și este semnat de „echipa de comunicare”.
Judecătorul de drepturi și libertăți de la instanța supremă a admis miercuri propunerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a dispus arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru o perioadă de 30 de zile, din 25 februarie până la 26 martie inclusiv.
Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic și UAT Borsec; infracțiunea de luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către SC Consmin SA; infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni și UAT Petroșani; infracțiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.