Căncescu a fost eliberat din arest și va fi judecat în arest la domiciliu, după decizia instanței supreme.
ICCJ a respins, vineri seară, contestația procurorilor la o decizie anterioară a instanței de plasare a lui Căncescu în arest la domiciliu.
Și în 27 ianuarie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu în cazul președintelui suspendat al CJ Brașov, Aristotel Căncescu. Ulterior, însă, instanța a admis contestația procurorilor, iar Căncescu a rămas în arest.
Președintele suspendat al CJ Brașov, Aristotel Căncescu, s-a aflat în arestul IPJ Brașov din 24 octombrie 2014.
În 17 decembrie 2014, procurorii Direcției Naționale Anticorupție Brașov l-au trimis în judecată pe Aristotel Adrian Căncescu, președinte al Consiliului Județean Brașov la data faptelor, în prezent suspendat, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracțiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influență și instigare la tentativă la abuz în serviciu.
În același dosar sunt judecați, în stare de libertate, deputatul PC Ioan Diniță, pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită și spălare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin și Ioan Boțoman, toți fiind acuzați de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Tot marți, judecătorii instanței supreme au decis să mențină măsura preventivă a controlului judiciar față de Ioan Diniță, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin, Ioan Boțoman, Maria Gheorghieș, Petru Radu Ispas și Gabriel Bâgiu până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile.
Următorul termen la care se va verifica legalitatea și temeiniciei controlului judiciar în cameră preliminarăa fost stabilit pentru data de 10 martie.