Predoiu îi explică lui Ponta diferența dintre România și Germania: „Socialiștii germani n-au aruncat cu găini moarte peste gardul oponenților”

Predoiu îi explică lui Ponta diferența dintre România și Germania: „Socialiștii germani n-au aruncat cu găini moarte peste gardul oponenților
Publicat: 09/03/2015, 15:38

” Văd că, în fiecare zi, dânsul (n.r.-Victor Ponta) ne dă lecții de democrație și invocă drept exemplu buna cooperare dintre partidul doamnei Merkel și socialiștii germani”, a spus Predoiu într-o conferință de presă, remarcând faptul că există „o mare diferență între conduita premierului și a partidului său și cea a socialiștilor germani”.

„Socialiștii germani nu au emis ordonanțe de urgență prin care s-au racolat neconstituțional primari, așa cum a făcut Guvernul domnului Ponta (…) Tot așa, socialiștii germani nu și-au jignit partenerii de dialog politic, n-au aruncat cu găini moarte peste gardul oponenților, ei au, în general o cu totul altă conduită în discuțiile politice”, a exemplificat prim-vicepreședintele PNL

În consecință, „PNL cere premierului să se alinieze unor principii de dialog politic european și atunci, fără îndoială, va găsi un dialog bazat pe argumente”, a conchis Predoiu.

Președintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, în debutul ședinței BPN, că Germania dă României un exemplu inteligent: de conlucrare a creștin-democraților cu social-democrații, el susținând că această situație trebuie înțeleasă și în România, dorința PNL de a avea toată puterea fiind un „lucru rău”.

” (…)mă văd cu ministrul de Externe german, domnul Steinmeier. Dincolo de întâlnirea guvernamentală, vreau doar să apreciez faptul că domnul Frank-Walter Steinmeier, ca și vice-cancelarul Sigmar Gabriel, sunt social-democrați și că Germania ne dă un exemplu foarte bun de faptul că pot să lucreze împreună creștin-democrații, cancelarul Merkel, și ceilalți, cu social-democrații pentrui țara lor. Poate înțelegem și noi din exemplul ăsta inteligent, că putem să lucrăm împreună și că dorința noului PNL de a avea ei toată puterea, fără să știe ce să facă cu ea, e un lucru rău pentru România”, a spus președintele PSD.

Anul trecut, în 11 noiembrie, mai multe găini, unele dintre ele moarte, au fost aruncate în curtea sediului ACL din Șoseaua Kiseleff, păsările având la gât bilețele pe care scrie: „Eu sunt Iohannis”,”Mi-e frică de dezbatere”. Incidentul a avut loc cu puțin timp înainte de sosirea la sediul ACL a președintelui PPE, Joseph Daul, care urma să aibă o întâlnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga și Anca Boagiu.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, atunci, pentru MEDIAFAX, că „în niciun caz” PSD nu a fost implicat în incidentul din curtea sediului ACL, susținând că reprezentanții ACL „și-au aruncat singuri găinile în curte”. „Reprezentanții ACL și-au aruncat singuri găinile pentru a crea un element de presă, fiindu-le frică cu candidatul lor Klaus Iohannis, care de fiecare dată când iese spune numai bazaconii”, susținea Iordache, membru al Consiliului Național al PSD.

În final, mai mulți angajați ai ANSVSA, echipați cu combinezoane albe, mănuși și ciorapi din plastic, au venit la sediul ACL, unde au strâns găinile împrăștiate prin curte și le-au pus în saci și containere. Reprezentanții instituției declarau pentru MEDIAFAX că au fost ridicate din curtea ACL 58 de găini moarte și 28 de găini vii.

Indira Crasnea, [email protected]

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Imagini din aer din timpul perchezițiilor supravegheate din elicopter, la „Academia de cerșit” din...
Mario Fresh şi fiica Andreei Esca s-au despărţit după 8 ani de relaţie ! Avem...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Cum am putea ajunge iar la tăieri de salarii si pensii. Expert român din Elveția:...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
O tânără își dorea șase intervenții estetice, iar chirurgul găsit online i le-a făcut pe...
O femeie din Hunedoara a mințit că a fost violată, pentru a-i ascunde soțului că...
Autopsia Mariei Campai, ucisă de un tânăr de 17 ani din Italia, i-a uluit total...
Andreea Berecleanu, secretul unei forme fizice de invidiat: "Știți ce beau în fiecare dimineață?"
Greşeala pe care o fac mulţi români toamna. Poate fi fatală
O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a...
Ea este Mia, românca care a dispărut în Italia, împreună cu fiul ei de doar...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Ce riști dacă nu plătești amenda de circulație?
Armata israeliană afirmă că l-a ucis pe şeful guvernului Hamas din Fâşia Gaza, Rawhi Mushtaha
Orașul PUS la PĂMÂNT de ROMANI și BLESTEMAT timp de 170 de ani
Comisia Europeană a dat ORDIN! România este obligată. Are termen două luni
Se schimbă modul în care românii fac cumpărături. Nimic nu va mai fi la fel,...
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Cu cât vinde Gabriela Cristea celebra ciocolata Dubai. “Exact cât să mănânci o dată sau...
Motivul pentru care Ștefan Bănică Jr. i-a spus fiului său, Radu Ștefan, să nu se...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
Expediția de acum două secole al cărei căpitan a fost mâncat de echipaj