Simona Halep – Daria Gavrilova 2-6, 6-1, 6-2, în turul doi la Indian Wells

Simona Halep - Daria Gavrilova 2-6, 6-1, 6-2, în turul doi la Indian Wells
Publicat: 14/03/2015, 00:39
Actualizat: 06/07/2016, 10:35

UPDATE Simona Halep s-a impus într-o oră și 50 de minute în fața jucătoarei ruse venită din calificări.

Pe o arșiță de peste 30 de grade Celsius, sportiva română și-a făcut singură un debut dificil de turneu, cu un prim set în care jocul ei a fost de nerecunoscut. Fără mobilitate și lipsită de agresivitate, cu o lovitură de dreapta care a trimis oriunde mingea, mai puțin în terenul advers, și cu un serviciu slab, Halep a cedat primul set pe mâna ei, fără drept de apel. Ea a reușit un break la 0-1, a condus cu 2-1 și apoi a pierdut toate ghemurile până la finalul setului, care a durat 34 de minute și în care a comis 19 greșeli neforțate. Intrat la 2-5, pentru a o sfătui pe eleva sa, antrenorul Victor Ioniță nu a împiedicat pierderea setului, dar i-a oferit cheia succesul, jocul insistent pe serviciul adversarei.

Halep a început să iasă din blocaj în setul al doilea, mai întâi cu un break la debut, pe care l-a irosit imediat. Gavrilova nu a impresionat în primul set, deși a arătat ceva calitate în lovituri, mai ales la „dreapta inversă” cu care a încercat să ascundă carențele de la rever, pe care românca le-a speculat. Rusoaica a început să piardă teren, a returnat toate cele 19 „cadouri” primite de la Halep în primul set și vreo trei în plus, astfel că scorul a devenit egal, 2-6, 6-1, după aproape o oră și 15 minute de joc.

„Decisivul” a fost cel mai spectaculos set, ambele jucătoare etalând un tenis mai aproape de posibilități. Halep a continuat să macine reverul Dariei Gavrilova, forțând-o să greșească, s-a mișcat mult mai bine și a fost tot timpul în atac. În același timp, jucătoarea din Constanța a început să puncteze spectaculos cu toate loviturile din arsenal, pe fondul unei creșteri semnificative a procentajului de reușită a primului serviciu. Românca a reușit un break la 2-1, iar cu cel dea-l doilea a închis meciul.

Halep o va întâlni în turul trei pe câștigătoarea meciului dintre sportivele americane Sachia Vickery (152 WTA) și Varvara Lepșenko (31 WTA, a 26-a favorită).

Prin accederea în runda a treia, Simona Halep și-a asigurat un premiu de 31.670 de dolari și 65 de puncte WTA.

SIMONA HALEP – DARIA GAVRILOVA LIVE. Simona Halep o va întâlni, la Indian Wells pe Daria Gavrilova (Rusia), poziția 106 în ierarhia mondială, jucătoare venită din calificări, într-o partidă din manșa secundă a turneului WTA de categorie Premier Mandatory. Partida este programată după ora 21.30, pe terenul 3 al complexului Indian Wells Tennis Garden. Halep, cap de serie numărul 3, a fost acceptată direct în turul secund. În aceeași fază, Monica Niculescu va evolua pe terenul central, o arenă cu peste 16.000 de locuri, sâmbătă, de la ora 04.00, cu principala favorită a turneului, americanca Serena Williams.

Pe al doilea stadion al complexului, cu o capacitate de 8.000 de locuri, Victor Hănescu, jucător venit din calificări, îl va întâlni, sâmbătă, pe rusul Mihail Iujnîi, numărul 64 mondial, în primul tur al turneului ATP de 1.000 de puncte. Partida, penultima a zilei pe terenul 2, va începe tot în jurul orei 04.00.

SIMONA HALEP LIVE. Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, este lăudată într-un material ce îi este dedicat pe site-ul fedcup.com, în care este caracterizată drept „o campioană încântătoare”, iar Alina Tecșor o descrie pe sportivă drept „modestă, dar strălucită”.

„Uneori, relația unei națiuni cu cel mai bun sportiv sau cea mai bună sportivă se transformă în ceva dincolo de admirație. Puțini sunt cei care pot simți iubirea neîngrădită a țării lor. Luna trecută, în orașul industrial Galați, puteai simți acest fenomen. La Patinoarul Dunărea, sus, în timpul întâlnirii României cu Spania din Fed Cup, simțeai asta văzând zâmbetele reporterilor experimentați topiți în fața vedetei. Jos, puteai vedea mulțimea formată din fani de toate vârstele, cu toții strânși în zona treptelor cu obiecte pe care doreau autografe. Așteptând-o pe Simona lor. Da, pe iubita lor Simona”, notează autorul articolului, Ian Chadband.

„Este o plăcere, nu o presiune. Pentru mine este important să joc în fața românilor. Au venit să mă susțină din toată țara și pentru mine este un lucru minunat. Mă simt minunat când îi văd pe copii fericiți să îmi urmărească meciurile”, a afirmat Halep pentru fedcup.com.

Fedcup.com menționează că la doar 23 de ani Halep este cea mai influentă personalitate sportivă a României. „Când vorbește despre țara ei, poți să simți pasiunea lui Halep”, adaugă sursa citată.

Simona Halep este lăudată și de căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Alina Tecșor: „Simona este importantă pentru România, pentru că ea crede în România, adoră faptul că este româncă și să joace pentru țara ei. Oamenii o iubesc pentru că este o campioană, nu doar pe teren, ci în mai multe privințe. Atitudinea ei, felul în care se comportă. Este modestă, dar strălucită. Știe cum să trateze oamenii și cred că românii văd în ea pe cineva care este ca ei, dar în același timp este o persoană extraordinară, specială”.

„O combinație atractivă. Într-un fel, ascensiunea importantă a lui Halep din ultimii doi ani, faptul că a fost finalistă la Roland Garros și a devenit una din cele mai bune trei jucătoare din lume reprezintă un simbol al posibilităților pentru toți românii”, scrie fedcup.com.

Halep își dorește acum să câștige un turneu de Grand Slam. „Îmi doresc în fiecare zi mai mult, astfel că mă pregătesc din greu pentru acest lucru. Abia aștept să ajung în multe alte finale de Grand Slam, dar nu este ușor când ajungi în Top 3 și toată lumea vrea să te învingă. Aș spune că sunt o perfecționistă, dar știu că perfecțiunea nu există. Dar este bine pentru mine, deoarece am mereu ceva de atins. Diverse obiective. Pot să lucrez la jocul meu, dar și la aspectul mental”, explică Simona Halep.

„Cu siguranță Halep are tărie de caracter. Ca înălțime este depășită de celelalte jucătoare din Top 10, dar are un joc de viteză, varietate și curaj, evoluând cu o tăcere adorabilă. «Este visul meu să câștig un Grand Slam și voi lupta pentur asta. Este important pentru mine să îi fac mândri pe oamenii din țara mea». Această campioană încântătoare pare să nu realizeze că deja a reușit”, a conchis fedcup.com.

SIMONA HALEP – DARIA GAVRILOVA LIVE. Simona Halep joacă în această seară cu Daria Gavrilova în turul doi de la Indian Wells, dupa ora 21:30.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Aviația rusă anunță că desfășoară pentru prima dată în conflictul cu Ucraina avionul stealth de...
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce...
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea...
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
O fetiță de 3 ani a sunat la 112 și a spus că tatăl ei...
Cine este șoferul care a ucis un copil de 9 ani pe Șos. Gării Cățelu....
Actrița CELEBRĂ care a murit SUBIT la 32 de ani. Abia acum ies la iveală...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul din Pantelimon, în care un băiat de 9 ani a...
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
„Ne-am bătut până la ultimul braț”. David Popovici, prima reacție după câștigarea medaliei de aur...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Noi imagini cu Dacia Bigster. Noul SUV de la Dacia va decima concurența - GALERIE...
David Popovici e campion olimpic la 200 metri liber şi aduce prima medalie pentru România...
MOTIVUL SECRET pentru care METEOROLOGII nu fac PREDICȚII precise
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi,...
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Mireasa sezon 10, 29 iulie 2024. Cine sunt concurentele din noul sezon al show-ului matrimonial
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani...
Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana....
Scandal la deschiderea Jocurilor Olimpice 2024! Mesajul transmis de organizatori după ce scena asemănătoare „Cinei...
BANCUL ZILEI. - Bulă, de ce n-o săruţi pe tanti Mioara?
RAR anunță un nou format pentru Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV)