Câinele președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a câștigat un titlu de frumusețe

Câinele președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a câștigat un titlu de frumusețe
Publicat: 21/03/2015, 16:29
Actualizat: 04/06/2019, 01:00

Câini din opt țări pot fi admirați, sâmbătă și duminică, în satul Dorolea din comuna Livezile, unde au loc cinci expoziții chinologice.

Sâmbătă, la manifestări a fost prezent și președintele CC, Augustin Zegrean, al cărui câine a participat la expoziția canină de frumusețe.

„Am un singur câine, Cris von Bistritz, face parte din rasa Ciobănesc german cu păr scurt, are un an și trei luni, adică e junior. Astăzi (sâmbătă – n.r.) a ieșit campion național. Am mai avut înaintea lui un câine din aceeași rasă, dar nu prea mergeam cu el la expoziții fiindcă era foarte agresiv și nu suporta pe nimeni în jurul lui decât pe noi. Acesta e mai cuminte. L-am dat la școala de dresaj și e foarte bine acum. L-am adus să văd dacă el corespunde standardelor rasei și ne oprim aici. Are valoare pentru el acest titlu de campion, fiindcă poate fi reproducător, să facă pui care să fie de rasă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, președintele Curții Constituționale.

Întrebat de ce a ales această rasă, el a spus că acești câini nu sunt răi, ci „foarte afectuoși, cuminți, ușor de dresat”.

„Ne potrivim foarte bine. De altfel, așa se și spune, că omul și câinele încep să se asemene. Nu mi-aș face probleme să mă duc cu el la Curte, dar nu știu dacă și colegii mei ar aprecia. Unii cu caprele (Toni Greblă – n.r.), alții cu câinii. Oricum, el are și câini, din câte știu eu. Transmitem un mesaj de dragoste față de animale și față de lume în general. Eu nu am o problemă, chiar îl iubesc, deși am fost criticat atunci cu eutanasierea. Trebuie făcută ordine, nu poți să îi lași pe stradă, nu se poate”, a spus Zegrean.

În ce privește legea privind eutanasierea câinilor, Augustin Zegrean a spus că actul normativ a fost apreciat la nivel internațional.

„A fost prima decizie care a apărut în cea mai tare revistă de drept constituțional din lume, în ICON, care apare în America, la Universitatea New York. S-a considerat atunci că e pentru prima oară în lume când s-a pus în discuție dreptul animalelor la viață. Revista a fost de partea noastră. Au spus că e un bun început și vor urmări să se continue cu asta. Nu doar în România sunt probleme cu câinii. Sunt probleme, în general, în țările sărace. La București, de exemplu, după ce s-a dat acea lege nu mai sunt probleme. Nu am auzit că legea nu s-ar aplica. Dacă s-au liniștit lucrurile, s-a calmat lumea, înseamnă că lucrurile funcționează”, a spus Augustin Zegrean.

La rândul său, Matilda Gubesch, președintele Asociației Chinologice Bistrița-Năsăud, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este prima expoziție internațională găzduită de Bistrița.

„Am solicitat și dreptul de a organiza expoziție Dac Moloss Club, fiindcă avem mulți bistrițeni care dețin expemplare din această rasă. Tot acum avem expoziție de Club Românesc Carpatin și expoziție de selecție, dar și expoziție națională, adică cinci expoziții chinologice în două zile”, a explicat Matilda Gubesch.

Potrivit sursei citate, la Dorolea pot fi admirați câini din 74 de rase.

„Niciodată nu am avut atât de multe. În CAC (expoziție națională – n.r.) aveam 422 de câini înscriși, în CACIB (expoziție internațională – n.r.) 440, la Ciobănesc Românesc Carpatin 45 de exemplare și la Dac Moloss 87 de exemplare. Sunt circa o mie de exemplare deținute de circa două sute de proprietari. Unii vin cu 4-5 câini, alții cu șapte. Suntem foarte mândri să avem așa de mulți. Avem participanți din opt țări: Slovacia, Polonia, Croația, Republica Moldova, Malta, Ungaria, Germania și Slovenia”, a adăugat Matilda Gubesch, spunând că din acest an, Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud vrea să organizeze și curse de atelaje pentru câini.

Duminică, va fi expoziția internațională și expoziția de selecție pentru Ciobănești Românești Carpatini, accesul în zonă fiind permis începând cu ora 10.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Vine decizie la mașinile pe benzina și motorină. Vor fi suprataxate
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?