Jeremy Clarkson, starul show-ului „Top Gear”, ar urma să fie dat afară de la BBC

Jeremy Clarkson, starul show-ului Top Gear, ar urma să fie dat afară de la BBC
Publicat: 25/03/2015, 17:00

Jeremy Clarkson a fost suspendat pe 10 martie de la cârma emisiunii „Top Gear”, după ce a fost acuzat că l-ar fi lovit cu pumnul pe Oisin Tymon, un membru al echipei de producție. Totodată, BBC a anunțat la momentul respectiv că a demarat o anchetă în legătură cu acest incident.

Potrivit publicației britanice The Telegraph, ancheta s-a încheiat, iar Jeremy Clarkson a fost găsit vinovat pentru faptul că l-a atacat pe Oisin Tymon.

The Telegraph mai relatează că, în urma anchetei interne derulate de BBC, s-a ajuns la concluzia că Jeremy Clarkson a fost implicat într-o confruntare fizică cu respectivul producător, după aproximativ 20 de minute în care cei doi s-au certat.

Altercația s-ar fi iscat după ce Jeremy Clarkson ar fi fost informat, după o zi de filmare, că nu poate să mănânce friptură cu cartofi prăjiți din cauză că bucătăria hotelului în care era cazată echipa „Top Gear” era închisă.

Ca urmare a acestei investigații, care l-ar fi găsit vinovat pe Jeremy Clarkson, starul show-ului „Top Gear” ar urma să fie demis de la BBC, miercuri, potrivit telegraph.co.uk.

Însă, contactați de publicația britanică The Guardian, reprezentanții BBC au spus că nu a fost luată încă o decizie finală în cazul lui Clarkson, care a fost suspendat în urmă cu 15 zile. „Nu a fost luată nicio decizie. Când vom avea un rezultat, îl vom anunța”, a spus un purtător de cuvânt al BBC.

Jeremy Clarkson, în vârstă de 54 de ani, este celebru pentru remarcile sale explicite și atitudinea acerbă împotriva conceptului de „corectitudine politică”.

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea „Top Gear”. Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate – intens comentate și criticate – în care a fost implicat starul britanic.

După suspendarea lui Jeremy Clarkson, emisiunea „Top Gear” nu a mai fost difuzată de BBC, în Marea Britanie. La rândul lor, Richard Hammond și James May, coprezentatori ai „Top Gear”, au refuzat să mai realizeze acest show fără Jeremy Clarkson. Totodată, o serie de show-uri live programate în Marea Britanie și care se desfășurau sub brandul „Top Gear” au fost anulate.

Între timp, o petiție online împotriva suspendării prezentatorului Jeremy Clarkson a fost semnată de aproximativ un milion de persoane. Vineri, un tanc pe care se afla o persoană îmbrăcată în costumul lui The Stig, celebrul pilot profesionist al show-ului „Top Gear”, a fost dus la sediul central al BBC din Londra de susținătorii lui Jeremy Clarkson. Acolo, „The Stig” a depus o cutie cu cele un milion de semnături care sunt împotriva suspendării lui Clarkson.

Pe de altă parte, radiodifuzorul public britanic ar putea avea pierderi estimate la 67 de milioane de lire sterline pe an dacă va renunța definitiv la Jeremy Clarkson, după cum a relatat recent dailymail.co.uk.

„Top Gear” este unul dintre cele mai de succes programe ale radiodifuzorului public britanic și unul dintre cele mai vândute show-uri ale acestuia la nivel internațional.

BBC Worldwide, „brațul comercial” al corporației BBC, câștigă o sumă estimată la 50 de milioane de lire sterline pe an din vânzarea drepturilor de difuzare ale show-ului „Top Gear”, la nivel internațional. Acest show este difuzat în 214 țări din lume (inclusiv în România, n.r.), potrivit dailymail.co.uk.

În plus, BBC Worldwide câștigă milioane de lire sterline din revista Top Gear, care este editată de asemenea în mai multe țări din lume, dar și din show-uri live care folosesc brandul „Top Gear” și care sunt realizate atât în Marea Britanie, cât și în străinătate. Acestora li se adaugă vânzările de DVD-uri care folosesc de asemenea brandul „Top Gear”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Autopsia Mariei Campai, ucisă de un tânăr de 17 ani din Italia, i-a uluit total...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
O erupție uriașă din clasa X a lansat o furtună solară masivă spre Pământ: Aurore...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Anvelopele care devin obligatorii în România. Toți șoferii trebuie să circule cu ele
Oana Roman, jignită fără precedent. Marius Elisei și-a ieșit din fire
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Rapperul P Diddy, vizat de peste 100 de noi acuzații de abuz sexual