Peste jumătate dintre respondenți (51%) consumă în medie între 1 și 2,9 unități (a fost utilizată convenția OMS: 1 unitate de alcool = 20 g alcool pur = 1 bere de 500 ml = un pahar de vin de 200 ml = 1 shot sau un cocktail cu 40 ml de alcool de 50%) de alcool la o ieșire în oraș. Berea este băutura alcoolică preferată și cea mai consumată de către acest segment cu ocazia ieșirilor în oraș.
Cei mai mulți dintre subiecții acestei cercetări consumă băuturi alcoolice o dată sau de două ori pe săptămână (29%) și de două sau trei ori pe lună (23%).
Studiul arată că doar numai 54% dintre respondenți știu că limita legală a alcoolemiei pentru șofat este de 0 la mie. Limita legală o cunosc 67% dintre cei care conduc zilnic, iar dintre cei care șofează mai rar, 44%.
Cercetarea arată și că 59% dintre persoanele intervievate apreciază corect faptul că alcoolul le afectează abilitatea de a conduce, în timp ce 11% consideră că o cantitate redusă de alcool le îmbunătățește aceste abilități.
Aproape toate persoanele intervievate (90%) consideră că nu ar trebui modificată legislația cu privire la limita de alcool permisă în privința șofatului.
Concluziile cercetării au venit după intervievarea a peste 150 de șoferi respondenți, iar comparațiile între percepție și realitate au fost făcute folosind indicii aplicației „Zero la Mie”. Interviurile au fost realizate în Centrul Vechi și în campusuri universitare din Capitală, precum Agronomie, Grozăvești și Regie.