Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj a înregistrat în primul trimestru al anului un trafic de pasageri cu 34 % mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, însă directorul David Ciceo spune că va fi nevoit să refuze aeronave dacă nu se va rezolva problema parcărilor pentru acestea.
Directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, miercuri, la o ceremonie de aniversare a 83 de ani de la înființarea aeroportului, că trendul ascendent înregistrat anul trecut este continuat și în primul trimestru al acestui an, „când se înregistrează un trafic total de pasageri cu 34% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Estimăm că în acest an vom transporta peste 1,3 milioane de persoane, în creștere cu 10 la sută față de anul 2014, ceea ce va constitui, pentru noi, un record. Traficul de pasageri pe aeroportul clujean a crescut continuu în ultimii ani, după ce am reușit în 2010 să depășim un milion de pasageri transportați. La ora actuală, ne situăm pe locul al doilea la nivel național, cu un trafic de pasageri de 1,18 milioane de persoane, după Aeroportul Otopeni. Trendul ascendent înregistrat în 2014 este continuat și în primul trimestru al acestui an, când se înregistrează un trafic total de pasageri cu 34% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut”, a spus Ciceo.
Potrivit acestuia, începând cu programul de vară 2015, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj va crește numărul de frecvențe al destinațiilor operate și vor fi reluate zborurile turistice.
„Destinațiile care beneficiază de frecvențe suplimentare sunt Barcelona, Bologna, Dortmund, Koln, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma, Valencia și Zaragoza. Vom avea zboruri charter spre destinații de vacanță din Turcia, Grecia, Spania, Egipt și Tunisia”, a spus David Ciceo.
Directorul aeroportului clujean a adăugat că principala problemă cu care se confruntă instituția este lipsa locurilor de parcare pentru avioane, aspect care se va reglementa anul viitor.
„Dacă nu vom extinde locurile de parcare, vom fi nevoiți să refuzăm aeronave. Acum pot parca opt aeronave mari și două mici, și avem nevoie pentru anul viitor de loc pentru alte două aeronave mari”, a declarat Ciceo.
Aeroportul Civil din Cluj a fost înființat în 1 aprilie 1932, iar un an mai târziu a fost operat primul zbor regulat de pasageri spre București.