Aceste celule adipoase sunt cunoscute sub numele de grăsime „bej” și se găsesc în grăsimea albă a fiecărei persoane, această din urmă fiind asociată de apariția diabetului și a obezității, dacă se găsește în cantități mari în organism, notează Science Alert.
Atunci când sunt stimulate de o sursă de stres, precum expunerea la rece, aceste celule adipoase „bej” transformă celulele grase „albe”, considerate dăunătoare, în celule grase „maro”, considerate bune. Acest lucru este extraordinar pentru sănătatea unei persoane, deoarece grăsimea „maro” generează căldură prin arderea de energie, iar acest lucru este asociat cu mușchi scheletici mai sănătoși.
„Acest lucru reprezintă un pas mai aproape spre scopul nostru, și anume acela de a găsi o metodă de a stimula numărul de celule maro din organismul unei persoane, cu ajutorul cărora să putem lupta împotriva obezității. În prezent încercăm să învățăm cum putem transforma celulele grase albe în celule grase maro”, a declarat Shingo Kajimura, cercetător la Universitatea din California, San Francisco.
Rezultatele unui studiu dat publicității în 2009 schimbă tot ce știam despre celulele adipoase maro. Dacă până atunci știam că atunci când ne naștem în organism avem foarte multe celule maro, iar pe măsură ce înaintăm în vârstă cantitatea acestora se reduce considerabil, concluziile studiului din 2009 arată că, chiar și în perioada adultă, în organismul uman se găsesc foarte multe astfel de celule.