Gigi Becali: Să scoată CSA Steaua sigla la vânzare, să vedem, dă cineva 10.000 pe ea?

Gigi Becali: Să scoată CSA Steaua sigla la vânzare, să vedem, dă cineva 10.000 pe ea?
Publicat: 03/04/2015, 16:25
Actualizat: 06/08/2015, 08:07

„Palmaresul îl avem, istoria o avem, tradiția o avem, culorile le avem. Aia este o siglă care, știi cât valorează, cât produc ei. Că văd acum că vând tricouri. O marcă pentru a costa bani trebuia să producă. Și dacă ei spun că costă bani, să o scoată la vânzare, la licitație, să vedem câți bani iau pe ea. Să vedem, dă cineva vreo 10.000 de pe ea? Nu dă nimeni nimic”, a declarat Becali.

Patronul FC Steaua consideră că pentru a folosi sigla deținută de clubul sportiv ar trebui să primească o sumă de bani și nu invers. „Ei acum să-mi dea 10 la sută din vânzări mie, la Steaua adică, ca să pot să o pun pe piept ca să poată să vândă tricourile. Că suporterii nu cumpără tricourile alea. Bă, astea nu sunt ale echipei de fotbal, sunt ale echipei de handbal. O să le spun eu să nu cumprere, că nu sunt ale echipei de fotbal… nu are de ce să cumpere lumea, decât cei care iubesc handbalul sau voleiul, pentru că noi, la fotbal, nu folosim sigla aia. Dar, tu crezi că la Judecată, pe mine o să mă întrebe: «Ai fost ce, patron de fotbal; Balanța în jos». Idolatrie este… crezi că mă mai interesează pe mine. Dar ce voi face, voi face niște lucruri, chiar și prin rugăciune ca să vedeți că spiritul este mai tare decât materia și voi lupta cu Europa ca să le fac pe plac suporterilor – asta voi face și echipa va crește. Toată lumea să știe un lucru: unde nu sunt bani e greu de făcut rezultate și performanță”, a mai spus finanțatorul stelist.

Juristul CSA Steaua, locotenent-colonel de justiție Florin Talpan, a afirmat, vineri, că nu se va putea ajunge la o înțelegere cu FC Steaua București, privind acordarea licenței pentru folosirea mărcii de către gruparea de fotbal, atât timp cât aceasta acționează în judecată CSA în diferite spețe.

Societatea Fotbal Club Steaua București (FCSB), finanțată de Gigi Becali, a solicitat Tribunalului București anularea mărcii notorii sub care s-a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, dar și Supercupa Europei, în 1987, aflată în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei.

Contactat de MEDIAFAX, Florin Talpan a afirmat că o negociere privind acordarea licenței poate avea loc doar după retragerea acțiunilor în justiție formulate de către FCSB. „Ce-ar fi dacă v-aș da eu acum în judecată pentru nu știu ce motiv? Mai putem ajunge noi la o înțelegere, dacă eu am acțiune în instanță împotriva dumneavoastră? Eu zic că nu. Este foarte urât din partea lor. Având în vedere faptul că ei ne atacă în procese, nu poate fi vorba de o înțelegere. Își retrag toate acțiunile care sunt și poate ajungem la o negociere de zece la sută sau cât se va stabili în urma acelei evaluări. Nu poți ca tu să ceri anularea mărcii notorii, cea cu care s-a câștigat CCE în 1986, pe care a purtat-o Gheorghe Hagi în 1987 la Supercupa Europei, sub care s-au câștigat atâtea medalii olimpice de către sportivii de la celelalte secții. Oamenii aceștia au făcut acest brand notoriu în întreaga lume. Ne tot șicanăm din punct de vedere juridic pentru ca acest brand să scadă în valoare”, a subliniat Talpan.

Societatea Fotbal Club Steaua București (FCSB) a deschis această acțiune la Tribunalul București, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua București înregistrată de clubul lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

FCSB are în această speță calitatea de reclamant, pârâți fiind Clubul Sportiv al Armatei Steaua București (UM 02301) și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Totodată, Fotbal Club Steaua București a anunțat, la 16 martie, că a formulat o contestație în anulare la decizia ICCJ privind marca Steaua București, susținând că Instanța Supremă a pronunțat sentința în acest caz „cu încălcarea normelor imperative referitoare la competență”.

FC Steaua a fost acționat în instanță în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul București a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menținută de Curtea de Apel București, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părți au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condițiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanții grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Cum au murit bogații lumii pe iahtul nauragiat în apele Siciliei
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Pauza de 5 secunde ar putea ajuta cuplurile să treacă peste certuri