Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov a anunțat, duminică, într-un comunicat, că în urma celor opt percheziții de vineri din municipiile Brașov și Săcele, la o societate comercială specializată în comerțul cu produse din carne, pește, ouă și produse de panificație, au fost constatate încălcări ale legislației în vigoare cu privire la comercializarea produselor alimentare, fiind indisponibilizată și retrasă de la comercializare cantitatea totală de 587 de kilograme de carne și produse din carne cu termenul de valabilitate depășit sau produse neconforme, în valoare totală de 8.464 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Polițiștii și inspectorii de la Protecția Consumatorului au stabilit că o parte dintre produse, al căror termen de valabilitate era depășit, erau reetichetate și scoase din nou pe piață.
De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor un laptop și acte contabile, urmând ca prejudiciul să fie stabilit de inspectorii antifraudă, în baza documentelor financiar-contabile ridicate cu ocazia perchezițiilor.
Administratorul societății s-a ales cu dosar penal și este cercetat în libertate pentru evaziune fiscală și comercializarea de produse alterate, potrivit sursei citate.
„Administratorul firmei este suspectat că, începând din anul 2013 și până în prezent, a comercializat produse din carne, pește, ouă și produse de panificație, fără a evidenția în contabilitatea societății veniturile realizate, iar în unele situații a pus în circulație produse alterate, vătămătoare pentru sănătatea consumatorului, prin reetichetarea produselor din carne cu termenul de valabilitate depășit”, se mai arată în comunicatul IPJ Brașov.
Reprezentanții anchetatorilor au refuzat să facă public numele societății în cauză.
În cursul zilei de vineri, zeci de polițiști și mascați, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Comisariatul pentru Protecția Consumatorului, au descins la un lanț alimentar din Brașov, respectiv la sediul firmei și la alte șapte puncte de lucru aparținând acesteia, zece persoane fiind conduse la audieri.
Dosarul este instrumentat de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Brașov.