Poliția metropolitană, care a fost sesizată marți în legătură cu acest caz, a anunțat miercuri că aproximativ 70 din totalul de 600 de seifuri au fost sparte.
Banda de hoți ar fi pătruns în clădire în noaptea de joi spre vineri, după ce angajații Hatton Garden Safe Deposit Ltd au plecat de la serviciu, având la dispoziție patru zile pentru a sparge cutiile de valori.
Hoții ar fi pătruns prin acoperiș, apoi au coborât prin casa liftului și au folosit echipamente performante pentru a tăia pereții camerei securizate în care se aflau seifurile.
Bijutierii londonezi, care își țin adesea bijuteriile în seifuri în weekend-urile prelungite, se tem că numeroase diamante, ceasuri și bani numerar au fost furați. Printre cele mai valoroase obiecte furate s-ar afla un diamant estimat la 500.000 de lire sterline (aproximativ 690.000 de euro).
Roy Ramm, un fost comandant al unității responsabile cu jafuri armate din cadrul Poliției Metropolitane, a declarat că nu ar „fi surprins” dacă valoarea bijuteriilor furate ar fi de 200 de milioane de lire sterline (275 de milioane de euro). El a apreciat însă că este posibil ca valoarea bunurilor furate să nu fie cunoscută niciodată.
În timpul operațiunii, hoții ar fi declanșat un semnal de alarmă, dar un agent de securitate care a sosit la fața locului ar fi declarat că nu este „plătit suficient” încât să intre în clădire pentru a se asigura că totul este în regulă, a afirmat Norman Bean, un client al depozitului de seifuri. „Acesta ar putea fi cel mai mare jaf din Londra”, a adăugat Bean.
Poliția ar putea să nu afle niciodată ce bunuri s-au furat, deoarece victimele preferă adesea să nu spună ce conțineau cutiile lor de valori și se pare că unii dintre clienții depozitului nu aveau bunurile asigurate.