„Dacă o persoană este gay și-l caută pe Dumnezeu, cine sunt eu să o judec?” a spus Papa. După un an, suveranul face un gest greu de înțeles

Dacă o persoană este gay și-l caută pe Dumnezeu, cine sunt eu să o judec? a spus Papa. După un an, suveranul face un gest greu de înțeles
Publicat: 09/04/2015, 11:50
Actualizat: 05/08/2015, 15:51

Potrivit revistei, de câteva zile toată lumea sau aproape toată lumea de la la Quai d”Orsay este aproape sigură. Ambasadorul ales la 5 ianuarie de către președintele Republicii pentru postul de la Vatican nu va fi agreat de către Papa Francisc, în contextul în care Sfântul Scaun a intrat într-o „perioadă de tăcere”. Astfel, a devenit clar că este necesar ca Franța să facă o nouă propunere.

Numele a trei „competitori” circulă deja – Emmanuelle Dachon, secretara generală a Ministrului de Externe, care a fost ambasadoare în Irlanda, ambasadorul în Arabia Saudită Bertrand Besancenot și René Roudaut, aflat la post la Berna. Cei doi diplomați sunt căsătoriți și au copii, precizează revista.

Laurent Stéfanini, șeful de protocol al șefului statului și al predecesorului său, care a fost desemnat în secret, ar candida deja pentru alt post în Europa de Nord, potrivit JDD.

Revista Le Canard Enchaîné a dezvăluit că Vaticanul nu l-a dorit pe acest celibatar, fără copii, reputat pentru profesionalism și discreție, un fin cunoscător al jocurilor de culise din administrația Vaticanului, din cauză că ar fi gay.

Declarații pe care Papa le-a făcut pe 29 iulie 2013 au creat un entuziasm veritabil în cadrul comunității gay, care-l considera mult mai „prietenos” decât predecesorii săi. „Dacă o persoană este gay și-l caută pe Dumnezeu cu bunăvoință, cine sunt eu să o judec?”, declara Francisc la bordul avionului care-l aducea de la Rio. Însă a precizat că nu-i plac activitățile de lobby.

Curia s-a temut că această nominalizare ar putea să fie interpretată ca un semnal politic și folosită în acest sens. „Sunt peste 100 de state reprezentate la Vatican. este un subiect sensibil”, a declarat un specialist pentru revistă.

Astfel, Franța a aflat că deschiderea de care dă dovadă are anumite limite, printr-o „decizie luată de însuși Papa”, a subliniat un expert. Scrisoarea pe care arhiepiscopul Parisului, cardinalul André Vingt-Trois, a trimis-o pe 11 februarie Consistoriului cardinalilor întrunit pentru a agrea ambasadorul propus de Franța nu a schimbat decizia. Jean-Louis Tauran, cardinalul Camerlengo al Sfintei Biserici, a intervenit în favoarea lui Stéfanini, Însă Papa le-a spus mai multor cardinali că nu va ceda.

Laurent Stéfanini are, cu toate acestea, un CV perfect pentru post, apreciază JDD, precizând că el cunoaște perfect Curia romană, deoarece s-a aflat în post la Ambasada Franței la Sfântul Scaun în perioada 2001-2005, după Pierre Morel. La întoarcerea sa la Quai d”Orsay, tehnocratul, un catolic practicant, a devenit consilier pe probleme religioase.

Este vorba despre al doilea incident de acest fel, scrie revista, care precizează că în perioada 2007-2008 postul a rămas vacant deoarece fostul papă Benedict al XVI-lea a refuzat propunerea unui ambasador francez aflat într-o uniune civilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără...
Cocktailuri cu un conținut scăzut de carbohidrați. Sunt perfecte pentru zilele caniculare, fără a-ți sabota...
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
O listă de cumpărături veche de milenii, găsită pe o tăbliță cu scris cuneiform