Expoziția „Atlasul Frumuseții” va fi vernisată, în premieră mondială, pe 16 aprilie, de la ora 19.00, la galeria de artă contemporană Artfooly – The Slice of Art Gallery, situată la parterul Palatului Știrbei din Calea Victoriei, numărul 107, conform paginii de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/events/859714280756029/).
Potrivit fotografei Mihaela Noroc, „Atlasul Frumuseții” este „un proiect românesc, unic în lume”, care „nu putea să aibă premiera decât aici, acasă”.
„Timp de 2 ani am adunat imagini din toate colțurile lumii, iar acum le-am așezat cu emoție în tablouri spectaculoase. Multe dintre fotografii au apărut în cele mai importante publicații ale lumii, dar acum vor putea fi văzute pentru prima oară, nemijlocit, la dimensiuni mari”, spune Mihaela Noroc.
Gazda expoziției va fi curatoarea Anca Negescu, unul dintre oamenii care au crezut în „Atlasul Frumuseții”, „chiar și în momentele grele”, mai spune Mihaela Noroc.
Proiectul „Atlasul Frumuseții”, realizat de fotografa Mihaela Noroc, care a călătorit în 37 de țări pentru a surprinde frumusețea femeilor din lume, a fost prezentat de mai multe publicații și site-uri internaționale, între care cotidianul britanic The Independent și tabloidul britanic The Daily Mail, dar și de televiziunea CNN, după cum agenția MEDIAFAX a relatat în 20 februarie.
„Frumusețea înseamnă diversitate, iar eu am străbătut lumea pentru a o descoperi”, spunea fotografa Mihaela Noroc, fiind citată într-un material dedicat proiectului său „The Atlas of Beauty/ Atlasul Frumuseții” și publicat pe site-ul televiziunii internaționale CNN.
În materialul intitulat „Fotografa care surprinde frumusețea din lume” se spunea că, pentru Mihaela Noroc, frumusețea nu poate fi definită de o singură țară, rasă și etnie.
„Acesta este motivul pentru care fotografa română a cutreierat lumea pentru proiectul său «Atlasul Frumuseții», căutând să surprindă imagini ale frumuseții în diferite țări și culturi”, preciza CNN.
Potrivit CNN, Mihaela Noroc și-a cheltuit toate economiile pentru realizarea acestui proiect, care a presupus călătorii ale acesteia în 37 de țări. De asemenea, ea speră să poată să strângă fondurile necesare pentru a continua proiectul „Atlasul Frumuseții”, „În opinia mea, frumusețea înseamnă să ții în viață originile și cultura. Să fii natural, sincer, autentic, special”, spunea Mihaela Noroc.
Și publicația britanică The Independent a prezentat proiectul „The Atlas of Beauty” și pe fotografa care a călătorit de-a lungul lumii pentru „a surprinde diversitatea culturală prin intermediul unor uluitoare portrete ale unor femei”.
„Am văzut mulți tineri încercând să imite alte persoane, să copieze trenduri internaționale (…) Am realizat că frumusețea înseamnă să fii diferit, să fii tu însuți și să îți păstrezi moștenirea culturală”, spunea Mihaela Noroc, citată de The Independent.
Ea preciza că femeile pe care le prezintă în „Atlasul Frumuseții” au reacționat diferit atunci când le-a propus să facă parte din acest proiect. Unele au fost fericite, în timp ce altele au fost greu de convins să se lase fotografiate. „Faptul că sunt și eu femeie a ajutat foarte mult. Însă, la început, am fost foarte agitată și am luat foarte personal toate refuzurile primite”, mai spunea Mihaela Noroc.
Și tabloidul britanic The Daily Mail a prezentat proiectul fotografei care a plecat din România și a călătorit prin țări precum Iran, Peru, Columbia, Myanmar, China, Georgia și Indonezia, surprinzând prin obiectivul său sute de femei.
„Sunt o femeie de 29 de ani din România, care și-a părăsit locul de muncă plictisitor și a început o nouă viață. În urmă cu doi ani, mi-am luat rucsacul, aparatul foto și am început să călătoresc în jurul globului, folosind economiile pe care le-am făcut în ani de muncă”, spunea Mihaela Noroc, citată de dailymail.co.uk.
Proiectul „Atlasul Frumuseții” a fost prezentat și de publicația franceză Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar și de site-ul de divertisment boredpanda.com.
Potrivit contului său de pe rețeaua de socializare Facebook, Mihaela Noroc dorește să continue proiectul „Atlasul Frumuseții” și să realizeze o premieră mondială: să adauge în acest atlas cel puțin un portret de femeie din fiecare țară a lumii. De asemenea, ea vrea să lanseze un album cu imagini din „Atlasul Frumuseții”.