Potrivit lui Sarah Ockwell-Smith, psiholog britanic și autoarea cărții „Soluții blânde pentru somnul liniștit al copiilor„, să-ți lași copilul mic să plângă până adoarme este o soluție ineficentă și contraproductivă pe termen lung. Aceasta va susține, împreună cu Gil Rapley și Tracey Murkett, conferințe pentru părinți la București, la invitația Totul despre mame. „Părinții care vor participa la conferință vor înțelege cum arată un somn normal la un bebeluș, copil mic sau preșcolar și de ce este totul atât de diferit față de ceea ce credeau ei că este bine sau față de ce le-au spus alți experți. Vreau să-i fac să înțeleagă cum dezvoltarea creierului este afectată de rutinele obișnuite de somn care pot să le provoace chiar un rău neintenționat copiilor. Părinții vor înțelege, de asemenea, cum dieta copiilor și mediul în care ei se dezvoltă afectează somnul, dar și că ceea ce se întâmplă în timpul somnului de zi este la fel de important ca somnul de noapte. Voi vorbi și despre adevăruri, nu despre mituri, legate de dormitul în aceeași cameră cu copilul”, a declarat Sarah Ockwell-Smith. În același timp, ea va oferi soluții concrete pentru trezirile frecvente ale copiilor, coșmarurile celor mici și momentele de agitație dinaintea somnului, se arată într-un comunicat.
În timpul conferinței, Gil Rapley și Tracey Murkett, pionierii în materie de autodiversificare, le vor vorbi părinților despre Diversificarea naturală – cel mai bine pastrat secret al parintilor relaxati. Cunoscută și ca „autodiversificare” (baby-led weaning), diversificarea naturală este o metodă logică, ușoară și plăcută, adoptată în din ce în ce mai multe colțuri ale lumii și întrebuințată pentru a obișnui bebelușii cu alimentele solide. La baza diversificării naturale stă rutina meselor în familie – în cadrul cărora se mănâncă aceleași alimente.
„Din experiența mea ca mamă, am observat că este logic să las bebelușii să se hrănească singuri imediat ce aceștia au fost capabili să țină în mână bucățele de mâncare și am văzut că acest lucru poate să fie posibil în jurul vîrstei de 6 luni. Bebelușii de 4 luni nu sunt în stare să apuce singuri mîncarea sau să o mestece, așadar ar fi trebuit să li se facă piureuri sau să fie hrăniți cu lingurița. Atunci când Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca vârsta minimă pentru introducerea solidelor în alimentația bebelușilor să fie de 6 luni, totul a revenit la normal și a devenit limpede că, pentru majoritatea bebelușilor, nu este nevoie de niciun piure și nicio linguriță”, a explicat Tracey Murkett, co-autoarea volumelor „Diversificarea naturală. Cel mai bine păstrat secret al părinților relaxați” și „Copii crescuți cu blândețe. Cum să ne creștem copiii lăsându-ne îndrumați de ei”.
Gil Rapley și Tracey Murkett vor detalia argumentele care stau la baza autodiversificării și vor explica de ce este ea naturală și firească. Cele două specialiste le vor arăta părinților cum să demareze acest proces de diversificare. Conferința are loc pe 6 iunie, la București.