Cotabiță (59 de ani) a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca, după ce un echipaj SMURD l-a resuscitat timp 5-7 minute după ce a suferit un stop cardio-respirator, a declarat pentru gândul dr. Bogdan Oprița, purtător de cuvânt SMURD.
Potrivit Cancan, artistul se afla la o sală de fitness din incinta unui hotel din capitală.
dr. Oprița a menționat că starea lui Cotabiță este foarte gravă, deși a fost conștient încă din momentul aducerii lui la spital. Cântărețul este internat la terapie internsivă, unde este intubat și ventilat mecanic.
Cântărețul Gabriel Cotabiță a fost supus unei coronarografii. În urma analizei, artistul nu are leziuni pe coronare, rămânând să îi fie investigată activitatea cerebrală. Coronarografia, analiză cunoscută și sub numele de angiografia coronariană, este cea mai bună tehnică de diagnosticare a afecțiunii coronariene. Este vorba despre o investigație esențială în explorarea acesteia, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, responsabile de angină sau infarct.
Coronarografia se efectuează prin introducerea unui tub foarte subțire, numit cateter, în artera femurală. Prin acesta sunt introduse sondele de cateterism și dirijate până la nivelul arterei coronare. Apoi se injectează un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare prin opacifierea arborelui coronarian. Astfel se poate observa diametrul interior al arterelor și se pot localiza posibilele obstrucții coronariene importante.
Majoritatea pacienților care au suferit un infarct miocardic prezintă arterele coronare blocate parțial sau complet. Procedura indică dacă arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie sau prin chirurgie pe cord. Durata investigației coronariene poater oscila între 40 și 60 de minute, ea fiind urmată de o perioadă de ședere la pat între 12 și 24 de ore.
Mesajul familiei pentru fanii cântărețului: „Vă mulțumim pentru gândurile bune”
Milena Cotabiță, una dintrecele două fiice ale cântărețului, a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, la scurt timp după ce tatăl său a fost transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală.
„Vă mulțumim pentru gândurile bune pe care ni le trimiteți și pentru susținerea pe care o simțim. Tata este pe mâini bune și suntem alături de el întrutotul. Rugăm, însă presa să înțeleagă că acum nu vom da declarații de niciun fel și să respecte această dorință în perioada următoare”, a spus Milena Cotabiță.
Gabriel Cotabiță, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreț de muzică ușoară și pop-rock, prezentator, producător muzical și de televiziune. De asemenea, este solistul formației VH2 și a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul „Holograf 1”.
Gabriel Cotabiță a jucat în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu și Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start”, de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.
De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiță a lansat mai multe albume, printre care „Formații rock 5” (cu formația Redivivus, album colectiv), „Holograf 1” (cu formația Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire și ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viața e un cazino”, „Greatest Hits” (cu formația VH2), „Dacă n-ai iubi” (cu formația VH2), „Fărâme de tandrețe”, „2” (cu formația VH2) și „25 de ani de nopți albastre – Best of Gabriel Cotabiță”.