Gavrilescu a spus, într-o conferință de presă, că a observat în ultima vreme că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor început să deranjeze, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Am devenit o țintă pentru că am început să ne facem treaba”, a spus ministrul.
Gavrilescu a arătat că se confruntă cu atacuri inclusiv de la parlamentarii care sunt împotriva Codului Silvic ce va intra săptămâna viitoare la vot în Camera Deputaților, de la anumite persoane care doresc să fie o altă parte a baricadelor, și nu de partea românilor.
„Anunț pe toată lumea că reprezentanții Ministerului Mediului își îndeplinesc fișa postului și vor lua toate măsurile ca siguranța cetățeanului și interesul național să fie apărate. Nu știu ce interese apără alții. Eu vă spun ce interese apărăm noi”, a spus Gavrilescu, adăugând că o avuție a țării care este pădurea e o problemă de siguranță națională.
Întrebată dacă printre persoanele care nu sunt de partea românilor consideră că este și președintele Klaus Iohannis, care a cerut reexaminarea Codului Silvic, Gavrilescu a spus că ea consideră că președintele României s-a situat pe aceeași baricadă cu Holzindustrie Schwighofer și poate spune că asupra acestuia „planează o suspiciune”.
„Consider că atâta timp cât există pe aceeași linie parlamentari ai opoziției care susțin aceleași elemente pe care le-a susținut președintele sunt și anumite persoane fizice sau poate și ONG care sunt tot lângă președinte și lângă parlamentari ai opoziției și nu în ultimul rând și firma Holzindustrie susține tot aceleași elemente, totuși ne gândim de ce ceilalți, care suntem de partea cealaltă a baricadei și care suntem mai numeroși, avem o altă gândire și de ce timp de doi ani și jumătate cât s-a dezbătut și s-a creat Codul Silvic introdus la vot în Camera Deputaților și Senat a avut o altă formă. Atunci pot să spun că planează o suspiciune”, a spus Gavrilescu.
Codul Silvic este reexaminat de Parlament la cererea președintelui Klaus Iohannis.
Senatul a respins, săptămâna trecută, modificările solicitate prin cererea de reexaminare și a votat legea în varianta inițială.