Ponta a ținut să răspundă printr-o postare pe Facebook la apelul PNL, care ceruse demisia lui Liviu Dragnea din funcția de ministru, înainte ca secretarul general al PSD să facă anunțul oficial.
„Acum se confirmă că la conducerea PNL au rămas doar lași și impostori! Nu cumva în 2012, PNL (alături de Dragnea și tot ‪#‎USL‬) a inițiat, votat și promovat suspendarea lui Băsescu și Referendumul pentru demitere? Nu cumva liderii PNL au făcut campanie cot la cot cu noi îndemnând oamenii să vina la vot? Nu cumva ați ajuns toți în Parlament pe spinarea celor 7,4 milioane de români? E clar că nu mai există liberali în conducerea PNL – doar pedeliști vopsiți! Să vă fie rușine!”, a scris Ponta pe Facebook.
În replică, copreședintele PNL Alina Gorghiu a scris, tot pe Facebook, că „Victor Ponta este din ce în ce mai obosit, iar efectele zdrobitoarei înfrângeri din campania prezidențială se decontează, iată, la câteva luni”.
„E agresiv cu toată lumea, cu Președintele, cu presa, cu opoziția, cu propriul partid. Îl sfătuiesc să admită că nu mai face față evenimentelor și să plece”, a scris Gorghiu.
„Dacă însă insistă să găsească în PNL vinovații pentru tot ceea ce i se întâmplă, mă văd nevoită, chiar dacă nu îmi face nicio plăcere, să îi reamintesc câteva jaloane care i-au marcat cariera politică, în singurul stil pe care poate să îl înțeleagă”, a mai arătat aceasta.
Potrivit lui Gorghiu, „Victor Ponta și-a construit întreaga carieră politică pe spinarea și pe trădarea celor care au fost alături de el”.
” Mai întâi a fost cârca lui Adrian Năstase, care l-a numit șef al Corpului de Control și l-a uns, ulterior, și președinte al tinerilor pesediști. Acum, Victor Ponta nu și-l mai aduce aminte pe fostul premier, dar măcar nu se laudă și cu a sa condamnare. Mai apoi, s-a suit în spinarea lui Mircea Geoană, care l-a numit purtător de cuvânt în campania sa prezidențială, iar răsplata lui Victor Ponta a fost că nici măcar nu l-a votat. În 2009, Victor Ponta a ajuns ministru datorită prieteniei cu familia Cocoș-Udrea, a cărei arestare și-a trecut-o recent în CV-ul politic. La Congresul în care a fost ales președinte al PSD, spinarea a fost reprezentată de Sebastian Ghiță, singurul de care încă nu s-a dezis. În fine, Victor Ponta nu ar fi ajuns niciodată premier dacă nu era cârca PNL, pe care s-a suit de două ori, în 2012. Bineînțeles că urmările au fost similare: Ponta l-a trădat pe Crin Antonescu pentru a candida el însuși la președinție”, a apreciat copreședintele PNL.
Alina Gorghiu îi adresează și o întrebare premierului, în finalul postării de pe Facebook: „Dle Ponta, unde au fost cei 7,4 milioane de români la care faceți referire, atât de des, ca la un tezaur din proprietate personală, atunci când le-ați cerut votul în noiembrie 2014?”.
Liviu Dragnea a anunțat, vineri, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, alături de președintele Victor Ponta, că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar luni, în ședința Biroului Permanent al PSD, își va depune mandatul de președinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanței de a-l condamna la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”.
Anterior anunțului oficial, Partidul Național Liberal a transmis că Liviu Dragnea trebuie să demisioneze urgent din Guvern, după decizia instanței, pentru că afectează grav imaginea României, în caz contrar premierul fiind obligat să îl demită.
„După decizia de azi a instanței, dacă PSD dorește să aibă un condamnat în conducerea partidului, ca președinte executiv, nu are decât să-l mențină. Ar fi o „emblemă” relevantă pentru modul în care PSD înțelege să se raporteze la Justiție și la opinia publică. Liviu Dragnea trebuie, însă, să demisioneze urgent din Guvern, întrucât afectează grav imaginea României”, a transmis PNL, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.