Prima pagină » Știri » Un buzoian a comandat o pizza și a primit două bonuri fiscale. Cum a fost păcălit să lăse șpagă fără să vrea

Un buzoian a comandat o pizza și a primit două bonuri fiscale. Cum a fost păcălit să lăse șpagă fără să vrea

Un bărbat din Buzău a avut parte de o surpriză neplăcută, atunci când a mers la un restaurant din oraș pentru a cumpăra o pizza.

Buzoianul a semnalat pe Facebook experiența de la pizzeria din orașul său. Acesta a povestit că a primit două bonuri fiscale și a plătit 18 lei în loc de 17 lei, fără să i se spună că 1 leu reprezenta bacșișul, scrie știridebuzău.ro.

„Am făcut comandă telefonic de o pizza la renumită pizzerie. (Aproape lunar fac acest lucru de cel puțin o dată). Le-am spus ca trec eu pe la restaurant să o ridic, iar ei mi-au spus ca în maxim 20 de minute este gata. La aproape o jumătate de oră am ridicat comanda și mare mi-a fost surpriza să primesc 2 bonuri de casă. Când m-am uitat unul era pentru pizza, celălalt pentru bacșiș. N-am realizat pe moment despre ce este vorba, însă mai târziu mi-am dat seama că am fost, hai să-i zicem păcălit. De ce? În primul rând eu am făcut comandă de o pizza care în mod normal costa 17 lei. Când am plătit mi-au cerut 18 lei, fără să mi se spună că 1 leu este pentru bacșiș. Am platit, mi-a dat bon fiscal, separat pentru bacșiș (așa cum în ultima vreme este „la modă” peste tot pe unde cumperi ceva), fără însă să mă întrebe dacă vreau să las bacșiș acel leu. Se pune acum întrebarea, dacă este normal să se procedeze așa? În mod normal aș fi lăsat bacșiș, poate chiar mai mult de un leu, dacă aș fi fost întrebat. Mă gândesc acum că același lucru i se poate întâmpla oricui. Nu este vorba de 1 leu, la urma urmei, ci de gestul de a fi furat „legal”. Daca aș fi cumpărat 5 pizza de exemplu, mi-ar fi luat oare câte un leu în plus pentru fiecare dintre ele?”, a scris buzoianul, jurnalist de meserie, pe Facebook.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și