„E o minciună că Pescariu și Florica s-au autodenunțat din proprie inițiativă la DNA. Eu știu informări ale unor structuri de securitate, înainte de a se face denunțul lui Pescariu și Florică, că este posibil să existe fraude în procesul de achiziție a licențelor. Ei și-au făcut denunțul în 2013-2014, eu aveam informațiile din 2012. Dovezi publice nu o să am niciodată. Îmi aduc aminte că informații relativ importante și informații importante am început să primesc din 2012, legate de cazul Microsoft. Că domnii ăștia se autodenunță în 2014, scârțâie. Ceva e în neregulă cu Florică și Pescariu”, a spus Băsescu, la B1 TV.
Cum autodenunțurile au făcut ca cei doi să scape de urmărirea penală, fostul șef al statului a apreciat că ar trebui modificat Codul Penal astfel încât banii obținuți din infracțiuni să fie recuperați. „Pot să-i lase liberi, dar banii trebuie să fie dați înapot. prin denunț îți câștigi libertatea, nu și banii”, a spus el.
În martie 2015, procurorii anticorupție au clasat acuzațiile aduse lui Dinu Pescariu și Claudiu Florică, în dosarul „Microsoft”, printre care dare de mită și cumpărare de influență, după ce aceștia au denunțat faptele pe care le-au comis.
În rechizitoriul prin care oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu și primarul suspendat al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, au fost trimiși în judecată, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au arătat că se clasează cauza față de Dinu Pescariu, Dragoș Stan și Claudiu Florică, în cazul mai multor fapte de corupție, pentru care aceștia au fost inițial cercetați în dosarul „Microsoft”.
Astfel, Dinu Pescariu, Claudiu Florică și Dragoș Stan scapă de urmărirea penală pentru fapte de dare de mită și cumpărare de influență.
Motivul pentru care anchetatorii au decis clasarea cauzei față de cei trei este acela că aceștia au fost martori denunțători și le-au spus încă de la începutul anchetei procurorilor faptele pe care le-au comis în trecut, înainte ca ele să fie cunoscute de organele de anchetă.