Cine spune că tinerii din ziua de azi nu sunt descurcăreți? comentează portalul, lăudând „hotărârea neobișnuită” a elevului de a merge direct la sursă pentru un proiect școlar despre politică la care lucra prietena sa.
Băiatul a reușit să facă rost de numărul mobilului lui Valls în urmă cu un an, de la partenerul mamei sale, un parlamentar, scrie ziarul Le Figaro.
El a schimbat chiar câteva SMS-uri cu premierul la vremea respectivă.
Săptămâna trecută, când și-a dat seama că poate obține ajutor pentru prezentare, băiatul a decis să nu caute pe Internet, așa cum ar fi procedat colegii săi, ci să pună mâna pe telefon și să-l sune pe Valls.
„Mi-am spus: «am să-l sun și am să văd ce are de spus»”, a declarat elevul pentru ziar. „Dacă nu răspunde, nu e nicio mare scofală, voi pierde cinci minute din viață”, a adăugat el.
Însă Valls i-a răspuns prompt, scrie ziarul, dar părea prea ocupat cu conducerea țării să-i fie de ajutor în proiect.
„Îmi pare rău, dar nu te pot ajuta. Dacă aș face-o, nu aș putea să-mi fac treaba”, i-a scris Valls. „Dar lasă-mi un SMS, dacă tot ai numărul meu, și am să văd ce pot face”, a adăugat el.
Însă premierul nu i-a mai răspuns băiatului, iar prietena acestuia a rămas fără perspectiva din interior a șefului Guvernului.
Cu toate acestea, premierii francezi nu-i lasă întotdeauna cu mâna goală pe elevi, scrie The Local.
Fostul premier Jean-Marc Ayrault a răspuns, la începutul lui 2014, rugăminții unui student, pe Twitter, căruia i-a trimis informații despre Acordurile de la Matignon – un set de acorduri din 1936 între sindicate și statul francez – și i-a urat succes.