Dragoș Petrescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori români din HoReCa, a preluat operarea restaurantului Hanul lui Manuc, de la familia Cantacuzino, proprietara acestuia. Omul de afaceri a început deja lucrările de renovare, care vor costa câteva sute de mii de euro, potrivit Ziarul Financiar. Petrescu estimează că, în doi ani, localul cu 700 de locuri va ajunge la vânzări de 2,5 milioane de euro.
„Vom avea în operare restaurantul Hanul lui Manuc, cea mai mare parte din curte, crama și o parte din cerdac”, a explicat acesta.
Totuși, antreprenorul a precizat că în continuare vor funcționa în complex și ceilalți chiriași, printre care cafeneaua Starbucks, deschisă în decembrie 2014, și un restaurant cu specific oriental.
Dragoș Petrescu se va ocupa de tot ce înseamnă activitatea restaurantului, urmând a plăti proprietarului o cotă parte din încasări. Localul va avea 150 de locuri în restaurant, alte 150 în cramă și 400 în curte.
Potrivit sursei citate, omul de afaceri și Șerban Cantacuzino, proÂprieÂtarul întregului complex, au semnat acordul la începutul lui mai 2015, după opt luni de negocieri.
„Decizia de a oferi operarea restaurantului altcuiva am luat-o greu, dar este spre binele hanului. Singur este dificil să operezi, plus că Dragoș Petrescu are experiență și este serios”, a declarat Șerban Cantacuzino.
Hanul a mai trecut printr-un proces de renovare în plină criză, după ce în 2007 acesta a fost restituit familiei Cantacuzino. Aceasta ceruse restituirea în a doua jumătate a anilor ”90, însă procesele s-au prelungit. Clădirea construită în urmă cu peste 200 de ani de negustorul armean Manuc Bei, care ulterior a intrat în posesia familiei Băicoianu, a fost naționalizată în 1950, fiind administrată de stat prin diferite societăți de alimentație publică.