Iorgulescu i-a răspuns astfel lui Dragomir, cel care afirmase că DNA-ul trebuie să ancheteze acordarea fără licitație a drepturilor TV companiei Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta.
„Fiecare om de pe stradă poate să zică orice. Nu vreau să intru într-o polemică cu domnul Dragomir. Nu vreau să arătăm documente care arată anumite lucruri negative pe care le-a făcut dânsul în perioada cât a fost aici. Sunt organe abilitate care se ocupă de acest lucru. Se știu problemele pe care le are (n.r. – Dumitru Dragomir) și nu doresc nimănui să aibă aceste probleme. Nu sunt un tip conflictual și nu vreau să intru într-o dispută cu domnul Dragomir”, a spus Iorgulescu fără să ofere alte amănunte privind documentele care îl incriminează pe Dumitru Dragomir.
La 26 mai, fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, agenției MEDIAFAX, că actuala conducere a ligii va intra în atenția DNA, pentru că nu a făcut licitație pentru cedarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I, permițând astfel firmei deținătoare să ceară diminuarea contractului. „Ha, ha, ha! Exact ce am spus eu. Când nu faci licitație, te ia mașina în bot. Acum să-i întreb eu pe ei (n.r. – actualii concuători ai LPF) de ce nu au făcut licitație și cine răspunde pentru ce se întâmplă. Pentru că acum vine DNA-ul. Eu dacă procedam așa și nu făceam licitație eram arestat de o sută de ori până acum. Acum își dă toată lumea seama că asta a fost șmecheria? M-au dat afară de la ligă pentru bani. (n.r. – conducătorii LPF) au făcut contracte fără garanții, eu nu am făcut unul fără garanții, pentru că în momentul în care încălcau contractul, pac, le luam garanția. Altfel, contract fără garanții e pușcărie curată. Cine a făcut asta să răspundă”, afirma Dragomir.
Acesta chiar le-a recomandat atunci președinților de cluburi din Liga I să se adreseze procurorilor anticorupție dacă vor ajunge la concluzia că înțelegerea privind cedarea drepturilor TV s-a făcut în mod fraudulos.
Adunarea Generală a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deținătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe președintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanții companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce privește suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală din 19 iunie în funcție de finalitatea discuțiilor președintelui Gino Iorgulescu.
Până la 15 iunie, ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranșă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I se vor reuni la 19 iunie pentru a decide soarta contractului cu firma din Malta, a anunțat, luni, președintele LPF, Gino Iorgulescu.
Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deținătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eșalon, în sezonul viitor. Surse din cadrul LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.
Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primește o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obținute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.