Oamenii s-au adunat de la ora 18.30, la fântână, majoritatea fiind persoane în vârstă, membri ai Asociației „21 Decembrie 1989”. Unii aveau în piept bilețele pe care scria „golan”, „golan vechi” sau „copil în ’90, golan în 2015”.
Totodată, unii participanți au adus un țarc în care au pus manechine din scândură purtând uniforme de deținuți cu chipurile lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu.
Câțiva instrumentiști au început să interpreteze piesele cântate în Piața Universității în timpul protestului anticomunist din aprilie – iunie 1990, dând tonul și celorlalți manifestanți. S-a cântat „Noi de-aicea nu plecăm”, „Imnul golanilor”, de mai multe ori, și „În al nouălea cer”, dedicată lui Vali Sterian și Cristian Pațurcă.
Între cântări, manifestanții au scandat „Iliescu vinovat pentru sângele vărsat” și „Jos comunismul”.
Președintele Asociației „21 Decembrie 1989”, Teodor Mărieș, a declarat că Iliescu va fi judecat și niciodată în România crima nu va mai fi prescrisă.
Totodată, s-a încercat o marcare a momentului sosirii minerilor în Piața Universității, Mărieș apelând la cinci voluntari cărora le-au fost înmânate, lopeți, căști și un coș cu flori, să meargă să planteze florile la borna cu kilometrul 0, în fața Teatrului Național.
Manifestarea a avut loc sub supravegherea jandarmilor.
Sâmbătă se împlinesc 25 de ani de la cea mai sângeroasă mineriadă, din zilele de 13 – 15 iunie 1990, în urma căreia au murit zeci de oameni, dintre care doar șase au fost identificați și recunoscuți, iar 746 au fost răniți. La începutul acestui an, în februarie, dosarul Mineriadei a fost redeschis.