Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Putin și Lagarde au discutat pe marginea cooperării dintre Rusia și FMI în contextul referendumului din Grecia și au convenit să caute o soluție potrivită pentru soluționarea datoriei grecești.
Putin și Lagarde au discutat pe marginea „cooperării între Rusia și Fondul Monetar Internațional în contextul referendumului care a avut loc cu o zi mai înainte (duminică) în Grecia”, a anunțat el.
Ei au convenit să continue „căutarea unei soluții potrivite pentru soluționarea datoriei grecești, care să țină cont de interesele tuturor părților”, a declarat pentru presă Dmitri Peskov.
Cetățenii greci au votat în proporție de 61% împotriva măsurilor propuse de creditorii internaționali, 38,99% pronunțându-se în favoarea acestora.
Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăți. Actuala situație nu este o premieră pentru Grecia, dar ar putea fi cea mai gravă din istoria țării. În 2012, economia Greciei a fost în incapacitate de plăți tehnică, restructurând o datorie suverană de 124 de miliarde de euro. La acea vreme, Grecia a fost salvată de creditorii europeni. Acum, Grecia riscă să nu poată plăti deloc datoria de 323 de miliarde de euro, iar șansele unei intervenții europene sunt minime.