Ioan nu a excelat niciodată la învățătură, dar la începutul clasei a XII-a a mers la diriginta sa și i-a spus care este planul său: să ia bac-ul cu notă mare. Și a trecut imediat la fapte. S-a pus serios pe învățat și a terminat clasa a XII-a cu media 9,17. Pentru pregătirea examenului de bacalaureat a mers la orele gratuite de la Centrul Comunitar pentru Tineret, iar in iunie, când cursurile pentru clasa a XII-a s-au încheiat, venea zilnic la liceu, unde îl ascultau profesorii de la clasă, care țineau cursuri pentru toți elevii, povestește diriginta lui Ioan, Cristina Rusu, citată de presa locală.
Iar efortul și seriozitatea lui au dat roade: zece curat la toate cele trei probe scrise. „Am obținut aceste rezultate după foarte multă muncă și determinare maximă, am avut ambiție și am demonstrat că poți să ai rezultate bune fără a cheltui banii părinților. Le mulțumesc în mod special profesorilor care au fost alături de mine în tot acest timp, pregătindu-mă și demonstrând împreună că poți avea primul rezultat pe județ nu doar la colegiile care sunt tot timpul pe buzele tuturor, ci de la unul în care se face performanță – Colegiul Tehnic INFOEL”, spune Ioan.
Ioan își dorește să fie admis la Calculatoare și Informatică Economică, în cadrul Politehnicii, sau la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj, acolo unde este student și fratele său mai mare.
La nivel național, 63 de elevi au reușit să ia bacalaureatul cu media 10, cei mai mulți fiind în județul Timiș (9). Rata de promovare la această sesiune a examenului, înainte de contestații, a fost de 66,41%, mai mare cu peste 7 puncte procentuale față de cea înregistrată anul trecut, în sesiunea de vară.