Această ”boală” a ajuns la o asemenea amploare încât amenință economia Japoniei, mai ales că cei mai mulți dintre cei care suferă de ”hikikomori” sunt tinerii, în special bărbați.
The Sun scrie că această boală se instalează de obicei când tinerii nu mai pot face față presiunii de a reuși în viață, la care sunt supuși de familie și de societate.
”Odată ce ajungi să faci asta, pierzi contactul cu realitatea. Știu că era anormal, dar nu voiam să mă schimb, mă simțeam în siguranță”, explică Yuto Onishi (18 ani), care a petrecut trei ani baricadat în propriul dormitor, ieșind doar noaptea să mănânce. Onishi a ieșit din dormitor în urmă cu șase luni, mânat de dorința de a călători și de a munci în afara țării.
”În Vest, dacă un om stă în casă, i se spune să iasă afară. În Japonia nu se întâmplă acest lucru”, explică dr. Takahiro Kato, unul dintre puținii experți în ”hikikomori”.
Acum, medicii încearcă să își dea seama de toate aspectele acestei boli, pentru a preveni apariția ei și la generațiile viitoare, scrie sursa.