Prima pagină » Economic » Deutsche Bank a făcut un anunț neașteptat cu privire la numărul angajaților săi din București

Deutsche Bank a făcut un anunț neașteptat cu privire la numărul angajaților săi din București

Deutsche Bank a făcut un anunț neașteptat cu privire la numărul angajaților săi din București
Centrul de tehnologie deschis în ianuarie de Deutsche Bank la București a depășit pragul de 300 de angajați, iar compania va continua angajările, astfel încât în 2016 va avea 500 de salariați.

„Peste 100 de specialiști IT&C, din diferite sectoare IT, s-au alăturat companiei numai în ultimele patru luni. (…) DB Global Technology își propune să își extindă echipa cu încă 200 de specialiști până în 2016, cu precădere în domenii precum quality assurance, software development, project management, IT architecture, functional/business analysis”, arată Deutsche Bank, într-un comunicat.

Compania a anunțat totodată că va extinde sediul centrului cu 700 de metri pătrați, de la 6.000 mp în prezent, spațiul suplimentar presupunând realizarea a 70 de puncte de lucru.

Centrul dezvoltă soluții software pentru operațiunile globale ale băncii și reprezintă o platformă pentru ingineri software cu nivel înalt de pregătire.

Deutsche Bank este prezentă pe piața din România din anul 1998, oferind produse și soluții personalizate pentru Corporate, Investment și Transaction Banking, pentru clienți corporativi și instituționali, precum și servicii de Private Wealth Management pentru clienții persoane fizice.

Deutsche Bank, una dintre cele mai importante bănci germane, a fost implicată în câteva dintre cele mai mari tranzacții financiare din România, în special în sectoarele energetic și de transport.

Gigantul Deutsche Bank a primit în decembrie un acord de finanțare de 15 mil. euro din partea statului, ca parte a unui proiect de investiții de 40 mil. euro, potrivit unui document publicat pe site-ul guvernului.

Din toamna lui 2012, conducerea biroului Deutsche din București a fost preluată de Mihai Ionescu, reprezentant al generației tinere de bancheri care și-au consolidat cariera lucrând în City-ul londonez. Din 2005 până în 2012 el a deținut diferite poziții în divizia din Londra a Credit Suisse, revenind în țară odată cu oferta primită de la Deutsche Bank și având ambiția de a sprijini dezvoltarea afacerilor locale ale germanilor. Anterior, omul Deutsche Bank la București fusese Radu Zaciu, fondatorul reprezentanței locale, el hotărând să se retragă.

România este preferată pentru dezvoltarea de astfel de centre de outsourcing bancar datorită resurselor de personal calificat și a abilităților în domeniul limbilor străine. De asemenea, nivelul încă redus al salariilor în comparație cu media europeană constituite un stimul pentru grupurile străine. În prezent, salariul mediu net pe bancă în România este de circa 3.500 – 4.000 de lei, mediile fiind uneori deformate de salariile mari ale conducătorilor.

Centre de servicii de externalizare din sistemul bancar mai au în România și instituteții precum UniCredit sau SocGen.

 

Autor

Citește și