Prima pagină » Știri » Licență în viteză. Trei studenți din Brașov au construit, într-un garaj, o mașină care poate atinge 280 km/h. „Nu știm câte nopți nedormite am adunat, au fost multe, dar a meritat”

Licență în viteză. Trei studenți din Brașov au construit, într-un garaj, o mașină care poate atinge 280 km/h. „Nu știm câte nopți nedormite am adunat, au fost multe, dar a meritat”

Licență în viteză. Trei studenți din Brașov au construit, într-un garaj, o mașină care poate atinge 280 km/h. „Nu știm câte nopți nedormite am adunat, au fost multe, dar a meritat
Trei studenți din Brașov și-au luat prin surprindere profesorii cu proiectul de licență. Au lucrat aproape doi ani de zile, iar în final mașina pe care au proiectat-o și modificat-o poate rula cu 280de km/h și „prinde suta" în 4,1 secunde.

Sebastian Aftanasă, Robert Barabaș și Ion Gavriloae, absolvenți ai Facultății de Inginerie Mecanică, Specializarea Autovehicule Rutiere, din cadrul Universității „Transilvania”,au lansat vineri o mașină proiectată și construită chiar de ei. După aproape doi ani de zile de muncă a ieșit un Audi S2 cu motor Hemi 6,1L, 550 HP, fiecare dintre cei trei lucrând la câte un subansamblu, care a constituit și proiectul lucrării de diplomă. . „Ideea a pornit din dorința lui Robert de a crea, împreună cu tatăl lui, o mașină de curse în propriul lui garaj, cu care apoi să participe în campionat. Ceilalți doi am fost mecanicii lui și am contribuit cu munca noastră. Pe lângă faptul că Robert va avea o mașină cu care să concureze, toți trei am realizat proiectele noastre de diplomă pe baza acestei mașini. Eu am făcut sistemul de frânare, Ion a realizat cutia de viteze, iar Robert s-a ocupat de suspensii. Nu știm câte nopți nedormite am adunat, au fost multe, dar a meritat”, a declarat Sebastian Aftanasă, pentru bzb.ro.

Toate modificările au fost făcute într-un garaj din Brașov.

„Am fost în America acum doi ani, am cumpărat instalația electrică, am căutat colegii și ne-am apucat de treabă. Ne-am înțeles, gândeam la fel, dar punerea în practică a ideilor nu a fost chiar ușoară”, a spus Robert Barabaș, cel care a inițiat proiectul, potrivit bzb.ro. .

Autor