Prețul (cu excluderea datoriilor asumate), are o componentă în numerar de 4,17 milioane de euro și una de 6,812 milioane de unități ale trustului (Trust Units), la valoarea de 1 dolar canadian, se arată într-un comunicat al Transeastern.
În vederea achiziției, Transeastern Power Trust și-a asigurat o finanțare de 5 milioane de dolari de la Sprott Resource Lending Partnership.
Parcurile solare sunt operaționale de peste doi ani și au capacitate totală de peste 16 kWp (1 kilowatt peak reprezintă energia nominală obținută de un modul solar, n.r.).
„Achiziția celor două proiecte a transformat trustul. Am crescut de peste două ori capacitatea instalată de producție de energie. Anticipăm că aproximativ jumătate din energia generată va fi solară. Diversificarea reduce expunerea pe energia hidrologică și riscurile întregii operațiuni”, a declarat directorul general al Transeastern, Colter Eadie.
Transeastern Power Trust, prin intermediul subsidiarelor din Canada, Olanda și România, a fost format pentru achiziții de active în domeniul energiei regenerabile în România, alte state europene și din afara Europei, care să asigure un flux de numerar constant și rentabilitatea investițiilor.
În iunie 2014, Transeastern a cumpărat în România 11 mici hidrocentrale, cu o capacitate instalată de 5,1 MW, din cadrul proiectelor Rott, Zagra și Suha, unul dintre vânzători fiind Romenergo, contractor general în domeniul energiei. Unul dintre membrii board-ului Transeastern Power Trust este Petru Lificiu, fost președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.
RG Renovatio Group a fost înființat în 2005 și desfășoară operațiuni în domeniul energiei regenerabile, deținând active de energie eoliană cu o capacitate de aproape 350 de MW și parcuri fotovoltaice cu o capacitate de circa 20 MW, la Singureni (Giurgiu), Scornicești (Olt), Corabia (Olt) și Izvoru (Giurgiu).