Pe fondul datoriilor acumulate, atât de vechiul PNL, cât și de vechiul PDL, liberalii au renunțat la sediul aflat pe Șoseaua Kiseleff numărul 10. Clădirea aparține Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), folosită de foarte mult timp de liberali.
„Cererea e făcută la RA-APPS începând cu 1 august din motive economice, adică și din cauza datoriilor. Rămânem cu sediul din Modrogan, iar Bucureștiul rămâne în Aviatorilor. În acel sediu a funcționat USL, în principal, iar acum e o decizie de maturitate politică”, a declarat secretarul general al PNL, Marian Petrache, pentru gândul.
Deși datoriile PNL pe anul 2014 nu sunt publicate încă pe site-ul Ministerului de Finanțe, Petrache a precizat anterior, pentru gândul, că acestea s-ar ridica la aproximativ trei milioane de euro, fără a lua în calcul și datoriile fostului PDL. În total, aproape șapte milioane de euro ar datora noul PNL.
„Avem niște datorii, veniturile nu avem cum să le creștem peste noapte, dar putem să ne micșorăm cheltuielile. Sediul din Kiseleff ne costa cam 250-270 de milioane de lei pe lună. Așa ne putem angaja în discuții serioase cu cei care ne-au creditat și care trebuie să-și primească banii înapoi. Așa e firesc, normal și frumos”, a adăugat secretarul general al PNL.
Anterior, Marian Petrache a explicat că este inutil să plătească sediile, în loc să achite datoriile.
„La vechiul PNL, pot să vă spun că avem un imobil executat, imobilul de pe bulevardul Magheru, avem și discuții cu creditorii, sunt și discuții în partid, este o comisie formată să discute cu creditorii ca într-un timp relativ scurt să putem să plătim datoriile pe care le avem. În noul PNL am decis ca fiecare fost partid să-și plătească datoriile pe care le are. Mi se pare că am fi neserioși dacă ne-am gândi să plătim sedii și nu datoriile pe care le avem, până una alta ne-am făcut campanie cu ajutorul finanțărilor din partea unor firme, este corect ca prima dată să plătim acele datorii. Suntem dați în judecată pentru campania din 2009 de la prezidențiale și europarlamentare și pentru campania din 2014”, a explicat pentru gândul Marian Petrache.