ADMITERE FACULTATE 2015. Lista locurilor libere la universități pentru admiterea din toamnă

ADMITERE FACULTATE 2015. Lista locurilor libere la  universități pentru admiterea din toamnă
Publicat: 12/08/2015, 17:34
Actualizat: 05/07/2016, 20:47

La începutul lunii sptembrie are loc o a doua sesiune de admitere la universitățile de stat din România. Locurile bugettae de stat sunt, însă, foarte puține. Doar la Timișoara mai există 3.300 de locuri neocupate la cele patru universități de stat.

Gândul vă prezintă mai jos situația locurilor la admitere în sesiunea din toamnă în câteva dintre centrele universitare importante ale țării:

CLUJ-NAPOCA. După admiterea din vară, peste 500 de locuri bugetate la nivel de licență au rămas libere la patru universități din Cluj-Napoca, pentru ocuparea acestora urmând să se organizeze o nouă sesiune de admitere, în septembrie.

Reprezentanții Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca arată că, după prima sesiune de admitere, din luna iulie, la UBB au rămas disponibile 417 locuri bugetate la nivel de licență, cu 217 mai puține decât în aceiași sesiune de admitere de anul trecut.

Astfel, la Facultatea de Matematică și Informatică mai sunt două locuri bugetate, la Psihologie patru, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și la Teatru – câte cinci locuri bugetate. Din totalul de 60 de locuri bugetate special alocate candidaților de etnie romă, au fost ocupate doar 22. De asemenea, au rămas disponibile șase locuri bugetate pentru candidații din Republica Moldova.

Tot la Cluj, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) au rămas disponibile doar șapte locuri bugetate dintre cele alocate romilor, restul locurilor de la buget fiind ocupate după prima sesiune de admitere.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) au rămas neocupate, după sesiunea din iulie, 100 de locuri bugetate, la care se adaugă un loc pentru romi. Astfel, absolvenții de liceu se pot înscrie pentru a doua sesiune, care va avea loc între 7 și 18 septembrie, pentru a ocupa locuri libere la Facultatea de Agricultură – 23 de locuri, Horticultură – 28, Zootehnie – 46 și Medicină Veterinară – 3.

La Universitatea de Arte și Design (UAD) au rămas neocupate, după sesiunea din iulie, patru locuri bugetate, la specializarea Istoria și Teoria Artei, care vor fi scoase la concurs în septembrie.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, toate locurile bugetate au fost ocupate în prima sesiune de admitere.

TIMIȘOARA. Peste 3.300 de locuri au rămas neocupate la cele patru universități de stat din Timișoara după prima sesiune de admitere, cele mai multe fiind la Universitatea de Vest.

Universitatea de Vest din Timișoara va organiza o sesiune de admitere și în toamnă, în condițiile în care după prima sesiune de admitere au rămas neocupate 170 de locuri bugetate și 2.200 de locuri cu taxă. Potrivit reprezentanților universității, cele mai multe locuri bugetate disponibile la Universitatea de Vest din Timișoara, dintre care cele mai multe sunt la Facultatea de Fizică – 45 locuri și la Facultățile de Chimie, Biologie și Geografie – câte 21 de locuri.

La Universitatea „Politehnica” din Timișoara au rămas neocupate 528 de locuri, din care 109 bugetate. „Universitatea Politehnica Timișoara mai are disponibile locuri la șapte facultăți: Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Construcții, Electrotehnică și Electroenergetică, Management în Producție și Transporturi, Mecanică, Inginerie Hunedoara, Științe ale Comunicării. Înscrierea candidaților va avea loc în perioada 4 – 8 septembrie, concursul de admitere este programat în 9 septembrie, iar rezultatele finale, după confirmări, vor fi afișate în 13 septembrie”, se arată într-un comunicat al universității.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Regele Mihai I al României” mai sunt disponibile pentru sesiunea de admitere din toamnă 50 de locuri bugetate și 350 de locuri cu taxă. La Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara au rămas neocupate 86 de locuri, cele mai multe la Facultatea de Balneofiziokinetoterapie și recuperare – 21 de locuri.

BUCUREȘTI. La Universitatea din București toate locurile la buget au fost ocupate din prima sesiune.

„4.500 de locuri la licență au fost ocupate, așteptăm confirmări de la unele facultăți, dar în unele locuri toate locurile au fost ocupate. Mai avem locuri cu taxă, depinde de program. De obicei, locurile cu taxă cam dubleză cifra de școlarizare de la buget”, afirmă Mircea Dumitru, rectorul Universității din București.

La prima sesiune de examen au fost 22.000 de mii de candidați, cu 15% mai mult comparativ cu anul trecut. Anul acesta a fost concurență mare la aproape toate specializările oferite de facultăți, inclusiv la facultățile de matematică, fizică și chimie, facultăți considerare mai grele de către studenți. „Cea mai mare concurență a fost la facultățile de limbi străine, asistență socială și sociologie, drept, unde sunt specializări care asigură după aceea și o plasare pe piața muncii destul de repede”, a mai spus Mircea Dumitru.

PLOIEȘTI. 700 de locuri de la Universitatea de Petrol-Gaze din Ploiești au rămas neocupate după prima sesiune de admitere, urmând să fie scoase din nou la concurs pentru sesiunea din toamnă. La Facultatea de Ingineria Petrolului și Gazelor au rămas libere 29 de locuri, dintre care șase fără taxă și 23 cu taxă. La Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică vor fi scoase din nou la concurs, în sesiunea din toamnă, 112 locuri, dintre care doar trei fără taxă. La Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie au rămas, pentru sesiunea din toamnă, 65 de locuri, toate cu taxă, în timp ce la Facultatea de Litere și Științe vor fi scoase la concurs, în a doua sesiune de admitere, 243 de locuri, dintre care 13 fără taxă, iar restul cu taxă.

Cele mai multe locuri libere au rămas pentru sesiunea din toamnă la Facultatea de Științe Economice a Universității din Ploiești. La această facultate vor fi scoase din nou la concurs în septembrie 252 de locuri cu taxă, în domenii precum contabilitate, administrarea afacerilor, finanțe, management sau cibernetică, statistică și informatică economică.

SUCEAVA. Un număr de 121 de locuri bugetate au mai rămas la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava după sesiunea de admitere din vară și vor fi scoase la concurs în sesiunea din toamnă, unde mai sunt disponibile și 1.105 locuri cu taxă.

Locuri bugetate există la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (FIESC) – 18 locuri, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management (FIMMM) – 46 de locuri, Facultatea de Istorie și Geografie (FIG) – 36 de locuri, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării (FLSC) – 12 locuri, Facultatea de Silvicultură (FS) – două locuri – și Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică (FSEAP) – șapte locuri.

Pentru masterat, vor fi scoase la concurs 57 de locuri bugetate din care nouă locuri la Facultatea de Inginerie Alimentară (FIA), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Caculatoarelor (FIESC), 12 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management (FIMMM), 11 locuri la Facultatea de Istorie și Geografie (FIG), 11 locuri la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării (FLSC) și două locuri la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică (FSEAP), la care se adaugă 785 de locuri cu taxă, disponibile până la limita capacității de școlarizare a fiecărui program de studiu de masterat. A doua sesiune de admitere, pentru ocuparea locurilor rămase disponibile, va fi organizată între 7 și 18 septembrie 2015.

În urma sesiunii de admitere din vară s-au ocupat toate locurile la patru programe de studiu, respectiv Kinetoterapie și motricitate specială, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Drept și Pedagogia învățământului primar și preșcolar.

Numărul studenților înmatriculați la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în sesiunea de admitere din iulie 2015, la toate formele de învățământ este de 2.462 de studenți, în creștere cu circa zece procente față de cel înregistrat la admiterea din iulie 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
UE, ordin pentru grupele de muncă la pensie. Olguța Vasilescu: N-au vrut să accepte
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
David Niven, al doilea James Bond. Sublocotenent, scriitor și actor de Oscar