Sindicaliștii îi răspund ministrului Educației: „Este o eroare să dăm procente. Discutăm de cu totul și cu totul alte condiții”

Sindicaliștii îi răspund ministrului Educației: „Este o eroare să dăm procente. Discutăm  de cu totul și cu totul alte condiții
Publicat: 20/08/2015, 14:14
Actualizat: 20/03/2019, 14:39

Reprezentanții profesorilor spun că procentele negociate în timpul discuțiilor pentru noua lege a salarizării, care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 decembrie 2015, trebuie din nou discutate.

„Noi am purtat niște discuții la un anumit moment, în urmă cu două-trei luni, anexele cu privire la salarizarea în învățământ, preuniversitar și universitar, am căzut de acord cu Ministerul Educației să susținem o variantă negociată la nivel de ministere, iar această variantă urma să fie înaintată către Ministerul Muncii, unde are loc o ultimă plajă de discuții, nu știu să vă spun când. Numai că între timp noi am discutat ceva, a apărut altceva, a apărut ordonanța pentru demnitari care ajung din start în vârful piramidei salariale, cu creșteri de pe o lege care încă nu există. De asemenea, tot pe baza unor acte normative au crescut salariile din Administrația Prezidențială, au mai crescut salariile și la Palatul Victoria, parlamentarii și-au mai votat niște pensii de excepție că lor li se pare logic să fie primii beneficiari. Și, categoric, în momentul de față ceea ce s-a discutat atunci va fi pus în discuție în momentul de față, discutăm în cu totul alte condiții”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret.

Nistor spune că ministrul Sorin Cîmpeanu a înaintat ministerului Muncii niște propuneri care la rândul lor vor fi renegociate.

„Acum discutăm despre ordonanța de urgență care crește cu 25% salariile în sănătate și de faptul că sunt stabilite creșteri salariale de 25%, astfel încât medicii să beneficieze până în 2017 de dublarea salariilor, deci discutăm de cu totul și cu totul alte condiții. Este clar că materialul discutat la un moment dat suportă modificări în momentul de față, ele vor fi discutate când ne vom întâlni cu reprezentanții Ministerului Muncii ai Ministerului de Finanțe. Eu nu mă angajez să dau procente, din punctul meu de vedere este o eroare să dăm acum procente”, a mai spus Marius Nistor.

Simion Hăncescu, președintele FSLI, spune la rândul lui că sindicaliștii din educație au propus în noua lege a salarizării o mărire a salariilor pentru angajații din învățământul preuniversitar de 70%. „Dar această creștere este pentru toți angajații din sectorul public, nu numai pentru profesori. Dezamăgirea noastră este maniera în care Guvernul a înțeles să aplice această lege. Ne-am trezit cu ordonanța pentru înalții demnitari, pentru un număr restrâns, apoi a venit ordonanța pentru parlamentari, acum pentru medici. Faptul că deja sunt ordonanțe date înainte de a pune în aplicare legea salarizării pentru toată lumea nu este în regulă. Iar acest lucru a iritat pe bună dreptate pe foarte mulți oameni din sistem”, a spus Simion Hăncescu. Acesta spune că în aceste condiții datele problemei se schimbă. „Deja se rupe filmul între două domenii prioritare pentru guvernare, cel puțin așa am înțeles. Nu suntem absurzi, dar totuși trebuie să fie un echilibru”, a mai spus Simion Hăncescu.

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru gândul că a înaintat Guvernului propunerile care pot aduce salarii mai mari cu procente cuprinse între 70 și 177%, în funcție de pregătire și formă. Citiți mai multe detalii AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Șoferii nu mai scapă de închisoare. 10 ani chiar dacă NU ești la volan
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
În concediu cu mașina prin Europa, în vara anului 1914