Potrivit unui comunicat al DSVSA Constanța, medicii veterinari au controlat, în perioada 17-23 august, în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2015”, 215 operatori din industria alimentară, fiind verificate unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Controalele au vizat 111 restaurante, 21 de unități de tip fast food, 13 braserii, opt unități de tip bufet, două pizzerii, un bar, două beach baruri, două pensiuni, 26 de magazine alimentare, o rulotă fast food, opt laboratoare de cofetărie/patiserie și șase cofetării/patiserii, o cantină, un depozit alimentar, o gogoșerie și 11 tabere școlare, unități localizate în cele șapte zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.
„În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea, depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neigienizate sanitar-veterinar”, se precizează în documentul citat.
Pentru abaterile constatate, au fost date 26 de amenzi, în valoare de 21.200 de lei, și au fost confiscate și retrase de la vânzare aproape 3,5 tone de carne și produse din carne, aproximativ o tonă de lapte și produse lactate, peste două tone de pește și produse din pește și 27 de kilograme de ouă.
Valoarea produselor produselor alimentare confiscate este de 55.251 de lei.