În ultimii 30 de ani, Siebold le-a luat interviuri la peste 1.200 de persoane bogate și a descoperit că toți aveau un lucru în comun: se educau singuri prin lectură.
„Mergi în casa unei persoane bogate și unul din primele lucruri pe care le vei sesiza este o bibliotecă cu cărți pe care le-a folosit pentru a se educa pentru a avea mai mult succes”, a declarat Siebold, acum un speaker și trainer cunoscut, autor al cărții „How Rich People Think”. Printre clienții lui se numără Volvo, Toyota, Philip Morris, Procter & Gamble și Johnson & Johnson.
De exemplu, al treilea cel mai bogat om din lume, Warren Buffett, a declarat recent că petrece 80% din timpul în care lucrează citind. El a spus că atunci când și-a început cariera de investitor citea până 600-750 de pagini pe zi. „Uite, nu citim opiniile altora, vrem să aflăm faptele și apoi să gândim”, spunea el într-un interviu.
Printre autorii preferați ai miliardarului se numără Benjamin Graham, Philip Fisher, Jack Welch, John Bogle. După cum se vede, nu sunt autori de romane, ci experți în management și economie.
„Clasa mijlocie citește romane, tabloide și reviste de divertisment”, subliniază Siebold.
Mai mult, un autor cunoscut a descoperit că doar 6% din persoanele foarte bogate din SUA se uită la reality-show-uri, pe când în cazul celor sărace procentul ajunge la 78%.
Bill Gates este un alt miliardar care citește foarte mult. El publică, pe site-ul Gatesnotes.com, o listă cu cărțile pe care le-a citit și le recomandă.