Stăteau lângă Zona 51, iar Guvernul SUA a vrut să le cumpere proprietatea cu 5,2 milioane de dolari. Cum au recționat

Publicat: 03/09/2015, 16:58
Actualizat: 03/09/2015, 17:43

Familia Sheahan a refuzat oferta de 5,2 milioane de dolari și după 60 de ani de tăcere, a decis să vorbească despre cum își duce traiul zilnic lângă una din cele mai secrete baze din lume.

„Vrem să știe că lucrurile pe care le-au cauzat familiei noastre în ultimii 60 de sunt inacceptabile. Au tras și cu arma în dreptul proprietății noastre, am găsit dovezile”, a declarat Dan Sheahan.

Sheahan a mai spus că guvernul a încercat să-i intimideze familia și a gonit unii investitori din zonă. Familia Sheahan a deținut Mina Groom de pe proprietatea sa timp de 130 de ani.

Guvernul i-a ordonat familiei să ia banii și să plece sau va avea neplăceri. Forțele Aeriene au precizat într-un comunicat de presă: „Forțele Ariene nu au reușit să se antreneze în mod corespunzător, din cauza civililor care încă mai locuiesc în zonă”.

„Ceea ce trebuie să știe americanii este că guvernul le poate face și lor același lucru”, a avertizat Sheahan. Familia are termen până la 10 septembrie să accepte oferta de 5,2 milioane dolari a guvernului și riscă, în caz contrar, să ajungă în instanță, scrie independent.co.uk.

Zona 51 (în engleză Area 51) este una dintre cele mai secrete baze ale Armatei Americane situată lângă lacul sărat Groom Lake, din comitatul Nye, statul Nevada, Statele Unite ale Americii.

Area 51, care se găsește la circa 133 km (sau 83 mile) nord-nord-vest de centrul faimosului Las Vegas, este o baza militară americană, care este o exclavă îndepărtată a bazei aeriene Edwards Air Force Base. Situată în centrul unei mari suprafețe de pământ federal, pe malul sudic al al lacului sărat secat Groom Lake, Area 51 este o bază militară aeriană de dimensiuni considerabile. Scopul primar al bazei este de a iniția și continua experimentarea a diferite tipuri de avioane, vectori purtători și sisteme de arme.

Zona 51 a fost construita intre anii 1940-1950.De atunci, ea tot continua sa se extinda. Pista de aterizare a bazei acoperă, de fapt, întreaga suprafață a lacului, fiind aleasă pentru că în cazul unei aterizări de urgență, la viteză ridicată, aceasta se face cu mai puține riscuri pe un lac de sare secat, cu suprafața moale, decât pe o pistă din beton dur.

Certitudinile referitoare la Zona 51 sunt destul de puține. Începând cu 1954, acolo se testează cele mai avansate tehnologii ale armatei americane. Cu timpul s-a aflat ca acolo a fost perfecționat avionul-spion Lockheed U-2 (cel care a descoperit rachetele nucleare sovietice instalate in Cuba) și aparate precum celebrele avioane de recunoaștere Lockheed U-2/Lockheed A-12 Oxcart/SR-71 Blackbird sau avionul greu detectabil prin radar (Stealth) Lockheed F-117 Nighthawk (inclusiv varianta inițială la scară 2/3 Lockheed Have Blue), avionul experimental de urmărire a câmpului de luptă Northrop Tacit Blue și aparatul pentru încercări Boeing Bird of Prey. Toate au fost testate in secret. Din imaginile prezentate pe Terraserver, reiese că, alături de clădiri si instalații există si o imensă pistă de decolare/aterizare, lungă 9 km.

Zona 51 a devenit celebra prin experimentele cu bombe atomice,testarea aparatelor de zbor avansate,secretizarea documentelor si a activitatii din aceasta zona.

Se presupune că se testează de mulți ani un avion de recunoaștere hipersonic (Mach 6-8) greu detectabil numit Aurora cu motoare scramjet și rază de acțiune intercontinentală (urmașul proiectelor NASP/Copper Canyon, având numele de cod Senior Citizen). Mulți ufologi cred că, in această zonă activează mai multe tipuri de aparate de zbor neidentificate (OZNuri) si că, din acest punct al planetei intră și ies aparate de zbor cu viteze foarte mari (peste 10.000 km/h), scrie ro.wikipedia.org.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Clujenii s-au trezit cu panouri prin care sunt îndemnaţi să se mute în Bacău. "Chiria...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Pensie crescută pentru românii care au lucrat în condiții speciale. Când intră în vigoare legea
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Mâncarea care te bagă în spital. A fost retrasă de urgență
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Cei mai noi sateliți Starlink emană și mai multe radiații decât versiunile anterioare