Dascălii care le oferă un viitor copiilor din mediul rural. Profesoara din Călărași care și-a ajutat toți elevii să intre la liceu

Dascălii care le oferă un viitor copiilor din mediul rural. Profesoara din Călărași care și-a ajutat toți elevii să intre la liceu
Publicat: 10/09/2015, 19:59

Ramona Diaconu este unul dintre cei 18 profesori și învățători, incluși în programul Teach for Romania, care au fost la catedră în anul școlar 2014-2015, în comunități cu provocări socio-economice, unde există elevi cu indicatori școlari foarte scăzuți. În cadrul programului, fiecare profesor primește finanțare și pregătire profesională în valoare de 5.000 de euro.

În anul primul an, Ramona a fost profesoară și dirigintă la clasa a VIII-a. Spune că a reușit ca toți copiii să intre la liceele dorite. Pentru a fi mai aproape de elevi și familiile lor, Ramona s-a mutat în comună. Și-a dorit dintotdeauna să devină profesoară. Și a avut noroc de câțiva profesori buni care au ajutat-o să-și îndeplinească visul.

„Am ales să mă mut în localitate să nu mai fac naveta. Dar contează foarte mult să cunoști familiile elevilor”, a spus Ramona Diaconu.

De când este profesoară, Ramona și-a luat și definitivatul și e hotărâtă să rămână în sistemul de educație după ce iese din programul Teach for Romania, care durează 2 ani. Anul acesta Ramona va lua la dirigenție tot o clasă de a VIII-a.

Ce spun elevii

Elevii profesorilor implicați în program spun că au învățat să iubească școală și în același timp să fie mult mai uniți decât înainte. „Eu care aveam numai nemulțumiri față de educația din România, am realizat anul acesta că România nu e așa cum pare. Spuneam tot timpul că vreau să plec, dar anul acesta mi-am schimbat părerea și vreau să-i ajut și pe alții să rămână în România”, a spus Bianca Țăruș, elevă în clasa a VIII-a de la școala din comuna Chiselet.

Roberto Țonea spune că de când modul de predare a fost schimbat elevii comunică mult mai bine. „Suntem ca o echipă acum, sau putem să spunem că suntem ca o familie”, a spus Roberto.

Profesoara Ramona Diaconu, alături de elevii ei

Numărul de profesori pentru anul școlar 2015/2016

În anul școlar 2015/2016, vor fi formați 25 de profesori noi în cadrul programului Teach for Romania, au anunțat organizatorii programului. Începând cu acest an școlar programului va fi finanțat de trei bănci comerciale, BCR, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank, care investiții de aproape 70.000 de euro. Banii vor fi folosiți pentru recrutarea, formarea și susținerea candidaților selectați pentru a deveni profesori sau învățători pentru o perioadă de doi ani de zile, precum și pentru asigurarea unui nivel de educație cât mai ridicat pentru copiii din comunitățile vulnerabile.

Fondator Teach for Romania: Noi vrem să facem parte din sistem

„Împreună cu acești parteneri și cu alți susținători ne-am propus să ne extindem rețeaua de profesori și de învățători Teach for Romania, de la 18 la 39, în anul școlar 2015- 2016. Teach for Romania susține investiția în viitoarea generație de lideri în educație, asigurând astfel șanse egale la o viață mai bună, pentru toți copiii din România”, a declarat Ionuț Soleanicov, director general și co-fondator Teach for Romania.

Soleanicov este cel care a adus programul Teach for Romania în țara noastră după ce l-a văzut în Bulgaria. „Noi vrem să vedem o nouă politică publică în România în privința educației. Suntem în discuții cu Ministerul Educației pentru acreditarea paralelă a acestui program de educație. Noi vrem să facem parte din sistem”, a mai spus Soleanicov, care arată că fiecare profesor implicat în program primește, în total, 5.000 de euro într-un an școlar.

Teach for Romania este un program cu impact transformațional în sistemul educațional românesc, la scară largă și pe termen lung. Învățatorii și profesorii deveniți alumni Teach for Romania, la sfârșitul celor doi ani de predare la clasă, vor fi pregătiți pentru a contribui la crearea unui sistem educațional echitabil și de înaltă calitate, fie rămânând în educația formală, fie lucrând în domenii conexe acesteia.

După primul an de activitate, în cadrul programului educațional Teach for Romania, 18 profesori au predat în 15 școli din 7 județe ale țării și au ajutat astfel peste 2.600 de copii din comunități defavorizate, cu rezultate școlare scăzute și rată ridicată de abandon școlar.

Teach for Romania este o organizație non guvernamentală înființată în anul 2013, cu impact național în sistemul curent de educaţie. Modelul este derulat în prezent în peste 35 de țări care, care fac parte din rețeaua internațională Teach for All. În programul sunt recrutați tineri care apoi sunt pregătiți ca învățători sau profesori model, iar ulterior sunt susținuți financiar pentru a deveni la rândul lor factori de transformare în educație.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Elenei Lasconi după ce CCR a decis renumărarea voturilor de la alegerile...
BREAKING NEWS | CCR vrea renumărarea voturilor din turul 1! De ce s-a luat această...
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
Câte milioane de euro va plăti amendă TikTok pentru Călin Georgescu. Europarlamentar: „Nu există politician...
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat...
Prietenii lui Călin Georgescu. Cu cine se întâlnește candidatul care a câștigat primul tur al...
Numerologia anului de naștere al lui Călin Georgescu. Ce i-au prezis astrele
Condimentul banal care poate provoca halucinații severe. Majoritatea românilor îl au în bucătărie
Ce se întâmplă dacă nu se renumără toate voturile până vineri la ora 14.00. Augustin...
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa...
Trei persoane și-au pierdut viața într-un accident cumplit pe DN 26, în Galați! Traficul rutier...
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Poți să depășești prin dreapta un vehicul care circulă pe banda 2? Care sunt regulile...
37 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Piteşti se deschid traficului joi şi vineri
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
Călin Georgescu, ELIMINAT?! Anunț acum câteva minute: Am primit fotografiile
Cumpărăturile ce nu mai pot fi returnate. Mulți români vor fi afectați
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Elena Viscu, fosta soție a lui CRBL, a vorbit despre perioada grea în care se...
Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Marile iubiri ale lui Carol al II-lea. „Se va pune desigur întrebarea cum un om...