Când vorbim de o meserie care mai degrabă se fură decât se învață din teorie, ingredientul elementar este persoana de la care poți să deprinzi tainele. 58% dintre români citesc presa și află știrile de la televizor, arată Studiul Național de Audiență publicat de BRAT în vara acestui an. Tradus în română, asta înseamnă că peste 9 milioane și jumătate de oameni din populația țării sunt avizi de știri. Într-Âun aflux de canÂcan, misiunea noastră e să formăm jurnaliști și editori profesioniști care să reinstituie calitatea în actul jurnalistic.
De la cum se scrie o știre ca să fie interesantă și corectă, până la cum se face un live, cum îți cauți sursele și cum alegi unghiul pentru un reportaj, la Școala Media FEM afli totul de la profesioniști în domeniu. Tudor Mușat realizează emisiuni de prime-Âtime și acoperă evenimente de maximă importanță la una dintre televiziunile care se bucură azi de cea mai mare încredere a publicului din România. În timpul liber, vine să îți dezvăluie tainele jurnalismului de calitate la Media FEM la cursurile de reporter-Âprezentator. Tudor lucrează în audiovizual de 20 de ani, timp în care a trecut prin școala BBC la Londra, prin Mediafax, Realitatea TV și a obținut o panoplie impresionantă de premii pentru produsele jurnalistice pe care le-Âa semnat. Azi, semnătura lui este și pe cataloagele noastre.
„E important ce spui, dar contează și cum o faci” demonstrează în fiecare zi jurnalista Anca Năstase, nu doar la emisiunea pe care o realizează de 10 ani la RFI România, ci și la cursurile de dicție Media FEM. „După înfățișarea ta, vocea ta vorbește despre tine” crede Anca, iar munca ei la Școala Națională de Jurnalism conturează nu doar voci, ci și personalități, pentru că dicția nu înseamnă doar un creion ținut strâns între dinți. E un exercițiu complex de comunicare în care tonul și accentele sunt cel puțin la fel de importante ca mesajul pe care îl transmite un jurnalist complet.
Cele mai premiate reportaje din TVR le are Irina Păcurariu, care lucrează la postul public de televiziune încă din 1992. A fost primul reporter român care a realizat un documentar în Himalaya și a câștigat și premiul APTR la categoria omonimă. Train-uită la BBC, Thomson Foundation sau France 3, Irina are know-Âhow-Âul care te ajută să faci un reportaj de la cap la coadă.
La televizor știrea este completă doar dacă este însoțită de imagini. Și doar cunoaștem clișeul care spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. De cameraman/fotoreporter depinde dacă ilustrezi știrea cu imagini grăitoare sau o distrugi complet. Dragoș Popescu e la Școala de Jurnalism Media FEM ca să transmită mai departe experiența de zeci de ani acumulată pe platourile de filmare. Are trei premii la activ și este lector universitar doctor la UNATC.
Odată filmate, imaginile ajung la editorul de montaj. El este cel care poate face o capodoperă sau un haos complet din imaginile primite. Laura Baron nu este doar unul dintre cei mai experimentați profesioniști în domeniu, ci și una dintre puținele femei care au ocupat vreodată fotoliul de prorector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București.
Pe ceilalți formatori ai Școlii Media FEM poți să îi cunoști aici sau îi poți întâlni direct la cursuri.
Înscrie-Âte acum!